Roberta Crintea a scăpat de amendă

Cântăreaţa de muzică populară Roberta Crintea a postat pe pagina de socializare fotografii în care apare aşezată pe unul din scaunele de la Masa Tăcerii. Contactul cu operele lui Constantin Brâncuşi a fost interzis prin hotărâre de Consiliu Local. Artista nu va fi însă sancţionată, pentru că nu se ştie data la care a făcut fotografiile.

Atingerea operelor care fac parte din Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ este interzisă printr-o hotărâre a Consiliului Local Târgu Jiu din luna aprilie 2017. Cei care încalcă regula sunt amendaţi cu sume între 500 şi 2.500 de lei. Primarul Marcel Romanescu a încercat în ianuarie să anuleze această interdicţie, dar propunerea lui a fost respinsă în Consiliul Local.

Alexandra Petriţa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu, a precizat, pentru Adevărul, că interpreta Roberta Crintea nu poate fi sancţionată pentru că nu se cunoaşte cu exactitate data la care a fost realizată fotografia: „Din fotografia respectivă nu se poate stabili data când persoana în cauză s-a fotografiat pe unul din scaunele de la Masa Tăcerii şi nu există un fapt cert că fotografia este originală. Mai mult decât atât, conform dispoziţiilor OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, agentul constată faptele de natură contravenţională prin propriile constatări“.

Colegii artistei de la „Doina Gorjului” au atenţionat-o că riscă o amendă. „O să luaţi amendă, doamnă. Poliţia, cu multă iubire…, o să vă amendeze, dacă vă prinde“, a scris dirijorul Aurel Blondea.
Atingerea operelor lui Brâncuşi este un subiect controversat. Însuşi preşedintele Klaus Iohannis s-a aşezat la Masa Tăcerii în timpul unei vizite la Târgu Jiu, chiar în prezenţa primarului de atunci Florin Cârciumaru.

Galerie foto


Vizualizări: 3,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: