Roboții pentru sex se vând bine în timpul pandemiei

Vânzările de roboți pentru sex înzestrați cu inteligență artificială au crescut în timpul pandemiei, potrivit Business Insider. Livrările RealDoll, o companie care produce astfel de dispozitive, au urcat cu 50% de la începutul crizei actuale.

Roboții au corpuri realizate din silicon și capete robotizate, bazate pe inteligență artificială. Capacitatea lor de a susține o conversație este similară cu cea oferită de asistentul vocal Alexa, dezvoltat de Amazon.

Michael Chan, proprietarul firmei Green Earth Robotics din Ontario, Canada, spune că vinde 2-3 roboți pe zi, la prețul de 3.000 de dolari. Înainte de pandemie, firma vindea o singură unitate pe zi. Majoritatea clienților sunt bărbați divorțați, care au 50-60 de ani. Dar păpuşile de acest fel nu se adresează doar bărbaţilor pentru că există şi păpuşi robot pentru femei.

Mulţi oameni au înlocuit deja partenerii de viaţă cu astfel de roboţi. Sunt experţi care estimează că până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi decât cu alte persoane. „La început o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba de sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat futurologul britanic Ian Pearson.

Nu toată lumea este însă încântată de aceste predicţii. Profesorul de etică Dr. Kathleen Richardson se teme că sexul cu roboţi va genera atitudini misogine şi aşteptări sexuale nerealiste. Ea este iniţiatoarea unei campanii numită „Campanie împotriva sexului cu roboţi”, care cere interzicerea acestor practici.

Vizualizări: 3,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: