Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Romanescu (ITM): Munca nedeclarată, un fenomen de o gravitate crescută

Inspectorii ITM Gorj au depistat în luna februarie 12 cazuri de muncă nedeclarată, la 8 angajatori, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 210.000 de lei.

Cinci dintre angajatorii verificați au fost sancționați pentru „primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activității“, cu amenzi în cuantum de 180.000 de lei.

Ceilalți trei angajatori verificați au fost sancționați pentru „primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariați în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial“, cu amenzi în valoare de 30.000 de lei.

„Munca nedeclarată reprezintă un fenomen de o gravitate crescută cu care se confruntă societatea, cu consecințe negative atât asupra lucrătorului, cât și asupra bugetului de stat, iar obiectivele prioritare ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, pe tot parcursul anului 2021, vor fi identificarea și combaterea muncii nedeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii“, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: