Aproape 1000 de angajați din CE Oltenia își aleg liderul

Membrii unui sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia își vor alege liderul. Pe data de 11 martie au loc alegerile în Sindicatul Liber de la Cariera Roșiuța, condus în prezent de Nelu Roșca. Aproximativ o mie de mineri și energeticieni fac parte din această organizație.

Contracandidatul lui Nelu Roșca este maistrul Ovidiu Pinoșanu, cel care a candidat pentru a fi lider al sindicatului și în urmă cu 4 ani. Acesta spune că este timpul pentru o mișcare și să fie un sindicalism pentru oameni.

”Consider că pot face mai multe și să fie un altfel de sindicalism. Unul pentru oameni, este doar părerea mea. Eu nu pot spune că nu a fost sau a fost așa până acum. De foarte mult timp nu se mai face un sindicalism pentru muncitori. Trebuie să milităm pentru condițiile sociale. Comunicarea este zero între muncitori și administrație, iar aceasta ține de liderii de sindicat”, a spus Ovidiu Pinoșanu, la Radio Infinit.

Pinoșanu mai crede faptul că de data aceasta va reuși să câștige în fața lui Nelu Roșca. ”Poate să vină susținere din partea oricărui partid. Nu mă interesează acest lucru. Politica nu trebuie să aibă treabă cu sindicalismul. Data trecută nu am avut succes, iar acum sper într-un succes. Nu am personal nimic cu Nelu Roșca, oamenii sunt cei care vor decide”, a mai spus Pinoșanu.

Vizualizări: 4,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: