Romanescu, acuzat că minte. Cum arată aleile din cimitir

Sindicatul salariaților din Edilitara, societate a Primăriei Târgu Jiu, îl acuză pe primarul Marcel Romanescu de dezinformare. Romanescu a postat duminică dimineața fotografii făcute în cimitirul municipal (foto stânga), acuzând pe facebook Edilitara că nu a curățat aleile. Primarul a făcut o referire și la liderul sindical Constantin Popescu, iar acesta i-a răspuns într-un comunicat, postând și fotografii din care rezultă că aleile principale sunt deszăpezite (foto dreapta).

Este al doilea conflict de la acest sfârșit de an între primarul Romanescu și Sindicatul Lucrătorilor din Serviciile Comunitare de Utilități Publice Gorj.

Liderii sindicali Constantin Popescu și Nicolae Oprița susține că aleile principale erau deszăpezite, dar cele secundare nu, pentru că ar fi însemnat să pună zăpada pe morminte, neavând mijloace auto pentru a o scoate de acolo. „Salariatii Edilitara au degajat zăpada de pe aleile principale si in prezent lucreaza la celelalte alei. Vă facem cunoscut că suprafața cimitirului municipal este de aprox. 100.000 mp, iar zăpada a avut un grad de umiditate ridicat si a fost cantitate mare. Nu putem sa degajăm aleile dintre morminte si să aruncam zăpada pe acestea“, arată liderii sindicali în comunicat, precizând că deszăpezirea se face manual.

Sindicatul îl acuză pe Romanescu că dă vina pe fostul primar Cârciumaru că nu a luat utilaje, dar nici el nu a făcut-o într-un an și jumătate de când este primar.

Romanescu a cerut duminică dimineața pe facebook demisia șefilor de la Edilitara. "Dacă cineva crede că a administra cimitirul înseamnă doar a "repartiza" locuri de veci, îl asigur că se înșeală. În concluzie, rog pe cei responsabili, dacă tot nu au avut timp să deszăpezească aleile, să-și facă timp pentru a-și scrie demisiile cât mai urgent", a scris primarul pe pagina de socializare, după ce a făcut o inspecție prin cimitir.

Vizualizări: 1,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: