Romanescu: Avem prea multe locuri disponibile în liceele teoretice

Învățământul din municipiul Târgu Jiu scoate absolvenți de licee teoretice pe bandă rulantă, în timp ce liceele tehnice sunt depopulate de la an, la an. Cel care trage un semnal de alarmă asupra acestei situații este chiar primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Edilul este de părere că liceele bune, din municipiul Târgu Jiu, au coborât prea jos ștafeta, în ceea ce privește media de intrare. În plus, subliniază Romanescu, există prea multe locuri disponibile pentru profilurile teoretice, iar asta constituie un real dezavantaj, pentru unitățile de învățământ care ar putea pregăti viitorii muncitori calificați.

De această din urmă categorie, este mare nevoie pe piața muncii, atât din Gorj, cât și din România.
„Astăzi, cred că 80% dintre copiii care au absolvit clasa a VIII-a au locuri disponibile la licee teoretice, iar asta este incorect. Numărul de locuri la liceele teoretice, cu posibilitatea de a merge spre studii superioare, este foarte mare, în detrimentul copiilor care ar trebui să se ducă spre o meserie. Păi dacă noi creăm locuri pentru 80% dintre absolvenți la Colegiul Tudor Vladimirescu, la Colegiul Ecaterina Teodoroiu, la Spiru Haret, ce faci cu celelalte licee? (...) Din păcate, în licee foarte bune din municipiul Târgu Jiu, se mai intră și cu medii de 7.50, eu nu zic că nu este o medie foarte bună, dar dacă vrei elite, fă-ți 6-7 clase, de elită, în fiecare colegiu. (...) Hai să încercăm, să le lăsăm și liceelor cu profil tehnic o anumită marjă. Avem nevoie și de muncitori calificați, avem nevoie de oameni care să știe o meserie. Din păcate, liceele noastre cu profil tehnic și tehnologic sunt depopulate. Din păcate, acolo facem înscrierile doar ca să acoperim locurile existente”, a afirmat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: