Romanescu despre Lădaru: Nicio idee în opt luni

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus la Radio Infinit că îi place critica atunci când este constructivă. Romanescu l-a dat exemplu pe preşedintele USR Gorj, Radu Miruţă, care pe lângă critici mai are şi idei bune pentru comunitate. În schimb, spune Romanescu, Eduard Lădaru de la ALDE nu ar fi avut nicio idee în opt luni.

Reporter: Este adevărat că i-aţi transmis consilierului Lădaru, de la ALDE, prin intermediar, propunerea de a fi administrator public?

Marcel Romanescu: Eu, în general, când transmit un anumit mesaj, îl transmit personal. Ar fi fost incorect să mă duc la cineva să-i propun un post de administrator public, atâta timp cât în momentul de faţă nu este aprobat, nu sunt aprobate criteriile. În al doilea rând, ţinem cont de faptul că este un concurs. Cum să mă duc la cineva să-i spun: domnule, hai că te propun pentru postul de administrator public. Da. Pe cabinetul meu îmi aleg oamenii. Când e vorba de un concurs, ar fi ilogic să mă duc la cineva să-i spun: de mâine eşti administrator public. Nu se pune problema să vin cu astfel de oferte.

Rep: Nu vă aduce prejudicii de imagine cu astfel de declaraţii? S-ar putea să fie oameni care să îl creadă...

M.R.: Eu las pe fiecare să aprecieze. Astfel de declaraţii îmi pot aduce prejudicii de imagine, dar eu, în calitatea mea de primar, trebuie să fiu interesat în primul rând de bunul mers al lucrurilor în municipiu. Mai puţin de a răspunde la acuzaţiile care mi-au fost aduse.

Rep.: Vă deranjează valul acesta de critici?

M.R.: Mi-aş dori la ca la zece acuzaţii pe care mi le aduc sau mi le-au adus în perioada trecută să vină cu un proiect. L-am admirat pe Radu Miruţă. Eu nu spun că atunci când a văzut anumite lucruri negative nu le-a semnalat, dar a venit şi cu ceva constructiv. Nu e neapărat proiectul dânsului, pentru că s-a implementat şi la Oradea bugetarea participativă. Dar este o chestie extraordinară şi voi face tot ce depinde de mine să-l implementez.

Rep.: Să înţeleg că o să propuneţi buget participativ anul viitor la Târgu Jiu?

M.R.: Şi acum, o parte din proiectele pe care le avem prinse în buget sunt preluate de la cetăţeni, de la întâlnirile pe care le-am avut. Orice idee care vine din partea oricui este binevenită, pentru că poate să fie benefică întregii comunităţi.

Rep.: Eduard Lădaru nu a avut nicio idee?

M.R.: Spuneţi-mi dvs. una din ultimele opt luni. În afară de acuzele pe care mi le aduce săptămânal. Să spună că a venit cu o propunere şi că nu am ţinut eu cont de ea.

Vizualizări: 622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: