Işfan a scăpat de excludere. Cârciumaru anunţă pasul următor

Biroul Permanent al PSD Târgu Jiu nu a mai luat în discuţie excluderea lui Ion Işfan din partid, aşa cum se auzise pe surse. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a trecut cu bine de acest hop, dar preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, anunţă că vor mai fi două încercări. O discuţie politică la nivel naţional şi un raport al Corpului de Control al ministrului Educaţiei.

Reporter: A fost şedinţă la PSD Târgu Jiu, nu s-a luat nicio măsură cu domnul Işfan. Ce s-a întâmplat?

Florin Cârciumaru: Din informaţiile pe care le am, s-au întâlnit şi au discutat despre problema care s-a iscat la nivel de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Din cele prezentate de domnul Aurel Popescu, am înţeles că fiecare şi-a spus un punct de vedere în ceea ce priveşte activitatea şi atitudinea domnului inspector general, iar domnul inspector general a răspuns la toate acuzaţiile, spunând că este adevărat sau nu este adevărat. Din punctul meu de vedere, este foarte bine că s-a făcut un prim pas spre o analiză a activităţii din punct de vedere politic. La această întâlnire s-a discutat foarte mult şi era normal să se discute despre activitatea din punct de vedere politic, urmând ca din punct de vedere profesional să aşteptăm practic rezultatul vizitei Corpului de control al ministrului învăţământului, care ştiţi bine că a fost la Târgu Jiu în perioada anterioară. Urmează să fie pus la punct un raport despre activitatea profesională a domnului Işfan.

Rep.: Va fi o analiză şi la nivel naţional?

F.C.: Această problemă şi acest caz a fost discutat de către mine şi de către domnul Weber cu secretarul general al organizaţiei PSD la nivel naţional, săptămâna trecută. A fost informată şi conducerea partidului de la centru de către colaboratorii domnului Işfan, conducerea PSD ştie despre cele reclamate, despre cele întâmplate aici la Gorj. Urmează ca şi la nivel naţional să se facă o analiză din punct de vedere politic.

Rep.: Analiza politică va putea duce la demiterea domnului Işfan de la ISJ?

F.C.: Analiza pe linie politică se va uni cu rezultatul verificărilor făcute prin corpul de control şi vedem ce se va întâmpla, ce măsuri se vor lua.

Rep.: Se discuta despre excludere din PSD, dar nici măcar nu s-a supus la vot propunerea.

F.C.: Nu se pune problema de excludere, era o primă întâlnire şi nu trebuie discutat de avertisment, de excludere. Eu consider că ce s-a făcut aseară trebuia să se facă mai demult şi după o primă întâlnire, după o primă analiză, poţi să vorbeşti într-un act managerial de măsuri de excludere sau alte sancţiuni.

Vizualizări: 917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: