Weber crede că Iohannis o va revoca pe şefa DNA

Deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber, este de părere că preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea lui Tudorel Toader privind revocarea şefei DNA. Weber spune că PSD nu îşi doreşte schimbarea unui om, ci scoaterea din sistem a tuturor personajelor care au pătat imaginea justiţiei. Deputatul de Gorj a făcut unele referiri şi la motivele pentru care este necesară suspendarea lui Ion Işfan din funcţia de vicepreşedinte al PSD Gorj.

Reporter: Cum vedeţi raportul ministrului Tudorel Toader cu privire la activitatea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi?

Mihai Weber: Mi s-a părut o prezentare extrem de profesionistă, amănunţită, detaliată, pe înţelesul tuturor. Se vede experienţa de profesor în ale juridicelor a domnului Tudorel Toader. O să vedem şi reacţia care va fi ulterior cererii de revocare a şefei DNA, însă vreau să se înţeleagă un lucru. Nu e de vină un om, ceea ce se doreşte este ca sistemul să fie curăţat de acele personaje care într-adevăr au adus o pată sau au creat anumite nemulţumiri.

Rep.: Sunt motive pentru revocarea şefei DNA?

M.W.: Ştiţi foarte bine, zilele trecute au fost prezentate anumite convorbiri şi faptul că au existat şi există abuzuri, asta nu face cinste nimănui. Partidul Social Democrat nu se opune şi nu s-a opus niciodată corupţiei (sic!), dimpotrivă, acest fenomen trebuie eradicat, trebuie ca fiecare cetăţean să respecte legile, legea fundamentală şi, cel mai important, să nu existe abuzuri.

Rep.: Credeţi că preşedintele Iohannis va accepta să o revoce?

M.W.: Aşa cum am văzut prezentarea aceea, neavând cunoştinţe juridice, cred că domnul preşedinte Iohannis a luat foarte serios în calcul această propunere venită de la Ministerul Justiţiei şi cred că îi va da curs. Este părerea mea.

Rep.: În altă ordine de idei, de ce credeţi că PSD Târgu Jiu nu a mai luat în discuţie revocarea lui Ion Işfan din funcţia de vicepreşedinte?

M.W.: Cred că a fost o discuţie superficială. Voi discuta foarte serios acest aspect în Biroul Permanent, pentru că sunt două lucruri de care trebuie să ţinem cont. Pe parte administrativă, profesională, linia de partid nu poate să aibă implicaţii. Aici trebuie să ţinem cont de raportul Corpului de control al ministerului şi nu putem să influenţăm sau să propunem noi decizia de a continua sau nu activitatea domnului Işfan la inspectoratul şcolar. Din punct de vedere al partidului, ce se întâmplă acolo atinge imaginea partidului. Aici ar fi trebuit ca PSD Târgu Jiu să dezbată mai profund această problemă, care este destul de gravă, în sensul că imaginea partidului are de suferit, pentru că un număr mare de oameni reclamă comportamentul neadecvat al domnului Işfan. Oamenii percep că este susţinut de PSD în acest comportament. O să discutăm mult mai amănunţit cazul Işfan la Gorj.

Vizualizări: 1,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: