Romanescu: Eu la momentul acesta am nevoie de linişte

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a respins categoric marţi iniţiativa colegului lui de partid Mihai Paraschiv privind organizarea unui referendum privind dizolvarea Consiliului Local. Consiliul îi este ostil lui Romanescu, acesta riscând să aibă un mandat în care să nu facă nimic. Romanescu a susţinut într-un interviu la Radio Infinit că el are nevoie de linişte, nu de tensiune pe scena politică.

 Rep.: Deputatul Mihai Weber de la PSD spune că târgujienii ar fi deja dezamăgiţi de dvs. după cele şase luni de mandat. Acum câteva luni vă invita în PSD. S-a supărat pe dvs.?

Marcel Romanescu: Nu văd motivele pentru care s-ar fi supărat. Dar, nici nu vor face aprecieri negative, pentru că în calitatea mea de primar am nevoie de sprijinul tuturor factorilor cu putere de decizie din politică, inclusiv al dumnealui, căruia, în condiţiile în care voi constata că e nevoie, îi voi cere sprijinul.

 Rep.: A mai spus domnul deputat că a identificat un tânăr să candideze la Primăria Târgu Jiu din partea PSD.

M.R.: Un partid serios caută din timp candidat pentru alegeri, deci nu stai pe ultima de metri. Din acest punct de vedere, nu văd nimic anormal.

 Rep.: Nu v-aţi pronunţat foarte clar în problema referendumului privind dizolvarea Consiliului Local. Credeţi că i-a deranjat?

M.R.: Eu m-am pronunţat. Poziţia mea legat de tot ceea ce se întâmplă astăzi este clară. Nu îmi doresc un referendum la nivelul municipiului Târgu Jiu.

 Rep.: Este prima dată când o spuneţi aşa de deschis.

M.R.: Am mai spus şi la alte emisiuni, nu-mi doresc un referendum, şi asta ţinând cont de faptul că nu îmi doresc să agit mai mult apele decât sunt agitate la acest moment, ţinând cont de faptul că luna viitoare am un buget de trecut prin consiliul local, că sunt anumite proiecte pentru care am nevoie de sprijinul tuturor pentru a putea să le duc la bun sfârşit. Nu mi-ar aduce nimic în plus un astfel de referendum. Dimpotrivă, am tensiona scena politică de la nivelul municipiului Târgu Jiu şi chiar de la nivelul judeţului. Eu la momentul acesta am nevoie de linişte pentru a putea să-mi implementez proiectele.

 Rep.: Aici sunteţi de acord cu preşedintele Dan Vîlceanu.

M.R.: Este o poziţie a mea pe care am avut-o de la început. A fost propunerea unui membru al PNL şi orice propunere merită o discuţie. Dar, cel puţin pe mine ca primar nu mă încântă o asemenea idee, pentru că două-trei luni de aici încolo ar însemna să se agite foarte mult lucrurile. Este foarte greu să strângi numărul de semnături, să aduci cetăţenii la vot. Nu sunt un naiv, când iau o decizie îmi calculez foarte bine paşii. Doar de dragul de a avea o iniţiativă care nu aduce niciun câştig, ce rost are?

Vizualizări: 644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: