Romanescu, vești legate de salariile din 2018

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vrea un buget orientat către investiții în 2018. Rezolvarea problemelor de trafic va fi prioritară în acest an la Târgu Jiu, prin realizarea unor parcări de mari dimensiuni. Romanescu a spus că și-a informat deja subalternii să nu se aștepte la noi majorări salariale în acest an. Pe de altă parte, dă asigurări că nimeni nu va avea de pierdut ca urmare a transferului contribuțiilor de la angajator la angajat.

Reporter: Primăriile vor avea bugete mai mici anul acesta. Vă va afecta acest deficit?

Marcel Romanescu: Nu vorbim de un deficit, ci de un buget puțin diminuat. Va fi o împărțire mult mai corectă a sumelor pe care le avem alocate pentru 2018.

Așa cum am și transmis în prima ședință de la nivelul Primăriei Târgu Jiu, nu cred că vom avea creșteri de salarii la nivelul primăriei, vom merge pe acea salarizare pe care o aveam și la 31 decembrie. Mai mult decât atât, voi încerca să fac în așa fel încât o mare parte din banii pe care îi avem alocați în bugetul din 2018 să meargă spre investiții.

Rep.: Este posibil să fie diminuate salariile ca urmare a trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat?

M.R.: Nu vor fi diminuări. Va fi o creștere pe brut, care să asigure aceeași salarizare netă la salariați. Pe net însă nu vor fi creșteri de salarii.

 Rep.: Vor fi acordate vouchere de vacanță în 2018?

M.R.: Voucherele de vacanță deja au fost acordate. Din bugetul pe 2017 și în felul acesta a scăzut presiunea pentru 2018.

 Rep.: Ce priorități aveți în acest an?

M.R.: Prima prioritate este realizarea unui buget care să poată să înglobeze foarte multe dintre soluțiile problemelor cu care ne confruntăm. În primul rând este vorba de trafic, de proiectul realizării unor parcări la Rodna și la Super 2000, în fața bibliotecii, lângă statuia generalului Magheru.

Vizualizări: 799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: