Cârciumaru: I-am adus dovadă scrisă că nu sunt vinovat

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, nu ia în calcul o împăcare cu Ion Ciocea şi Viorel Caragea în 2018, cei doi fiind cei mai vehemenţi critici ai lui. „Este un Dumnezeu sus şi va lămuri mai târziu lucrurile”, a spus Cârciumaru la Interviurile Infinit FM. Cârciumaru a vorbit şi despre contrele permanente dintre primarul liberal Romanescu şi consilierii PSD, din care spune că vor avea toţi de pierdut.

 Reporter: Vedeţi o posibilă împăcare în acest an cu principalii dvs. contestatari, Ciocea şi Caragea?

Florin Cârciumaru: Nu am ce să mai discut cu domnul Ciocea sau domnul Caragea, câtă vreme peste tot îmi aduc numai jigniri şi critici. Eu tot timpul l-am apreciat pe domnul Ciocea şi îl apreciez în continuare, pentru că este un primar bun, dar în legătură cu acuzele pe care mi le aduce nu are dreptate. S-a văzut acest lucru şi prin procesul pe care l-am avut, pentru că eu i-am adus dovadă scrisă că nu sunt vinovat cu absolut nimic pentru faptul că dânsul nu s-a mai regăsit pe listele parlamentare de la Gorj. Din procesul verbal pe care l-am depus la instanţă a reieşit clar că hotărârea să fie tăiaţi de pe listele parlamentare toţi cei care au probleme cu ANI aparţine Comitetului Executiv.

 Rep.: Ei spun că nu ar fi trebuit dumneavoastră să acceptaţi postul de candidat.

F.C.: Nu văd de ce să fac asta, de dragul de a face eroisme. Până la urmă munca este depusă de mine şi nu sunt de acord cu acest punct de vedere.

În legătură cu domnul Caragea, nu vreau să comentez mai mult. Până la urmă e un om cu care am colaborat foarte, foarte bine şi nu văd de ce manifestă atâta ură împotriva mea, când nu sunt vinovat cu absolut nimic, dar este un Dumnezeu sus şi va lămuri mai târziu lucrurile.

 Rep.: Liberalii din jurul lui Marcel Romanescu vor dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu. Cum vedeţi asta?

F.C.: Nu sunt de acord. Ca un om care conduce o organizaţie de atâţia ani, ca un om care a condus primăria şi a lucrat cu Consiliul Local, nu sunt de acord cu acest punct de vedere. Am văzut că nici domnul Vîlceanu nu este de acord. Domnul primar trebuie să stea la masă cu viceprimarii, cu Consiliul Local şi împreună să găsească o formulă de funcţionare până în 2020, când vor fi din nou alegeri. Până atunci, să lase lucrurile aşa cum le-a aranjat poporul, ca să zic aşa, în 2016. Dacă se vrea să se facă treabă, se poate.

 Rep.: Am văzut că totul a pornit de la acel teren din str. Geneva, pentru a face o parcare, cu care majoritatea PSD nu a fost de acord.

F.C.: Niciodată nu puneam pe ordinea de zi un proiect pe care nu îl discutam cu personalul primăriei şi cu consilierii PSD. Dacă nu erau de acord, şi erau „n” cazuri, nu îl puneam pe ordinea de zi la ambiţie. Am dat şi eu proiecte jos de pe ordinea de zi, dar nu am ajuns cu ele în şedinţă. Când vedeam că nu am şanse ca un proiect să fie susţinut, nu îl puneam pe ordinea de zi. Discutam până găseam o cale. Dânsul, ca să îşi treacă proiectele, trebuie să îşi schimbe stilul. Trebuie să discute de „n” ori cu consilierii. Nu îl aduci prima dată în discuţie în şedinţă.

 Rep.: Este afectată şi imaginea PSD?

F.C.: În unele cazuri da, în unele cazuri nu. Până la urmă, să nu creadă cei care produc tensiuni în consiliul local că obţin nu ştiu ce avantaje politice. Până la urmă pierd toţi, pierde şi oraşul.

Vizualizări: 964

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: