Romanescu: Nu suntem la piață, nu discutăm stadionul la tarabă

Primarul Municipiului Târgu Jiu insistă să ofere gratis echipei Pandurii Târgu Jiu folosirea stadionului, deşi clubul mai are, conform documentelor, acest drept pentru încă cinci ani. Contractul de comodat dintre Pandurii şi Primărie se află încă în termen, iar clubul a demonstrat acest lucru în instanţă, unde a specificat foarte clar că nu doreşte dreptul de proprietate asupra stadionului, ci doar administrarea unei părți a acestuia.

Clubul  Pandurii, la care Consiliul Local este şi membru asociat, nu a plătit până acum pentru închirierea stadionului, având gratuitate pe arena din Târgu Jiu, conform contractului de comodat semnat de primărie. Situaţia este însă una normală, pentru că Pandurii a avut în administrare stadionul începând din anul 2005, pentru o perioadă de 15 ani, perioadă din care s-au scurs însă doar zece ani în care a putut folosi efectiv arena, alți cinci ani stadionul fiind în construcție sau închis. În tot acest timp cei de la Pandurii au investit milioane de euro în baza sportivă, respectiv terenul de joc şi fostele vestiare şi anexe ale acestuia, dar şi în terenurile de antrenament 2 şi 3.

Primarul  Marcel Romanescu a revenit asupra poziţiilor sale anterioare în disputele cu Pandurii şi este dispus acum să permită echipei să joace gratis pe stadion, cerând în schimb să se renunţe la anumite pretenţii, pe care edilul le consideră exagerate, dar care nu au fost de fapt emise de cei de la Pandurii: „Vreau să merg pe această variantă în condițiile în care clubul renunță la condițiile, din punctul meu de vedere, exagerate. Dreptul de proprietate al municipalității asupra stadionului nu se poate pune în discuție de nicio instanță din România, este foarte bine prevăzut în lege, este domeniu public, nu este domeniu privat al municipalității târgujiene și nu poate fi dat de nicio instanță din România unui club privat. Vreau să le ofer un drept, și mi se pare normal, pentru că este clubul fanion al județului, dar dreptul acesta, dreptul de proprietate, va rămâne permanent în posesia municipalității târgujiene. Aici nu suntem la piață. Nu îmi place să mă duc acolo și să discutăm stadionul la tarabă”.

Pe de altă parte, clubul Pandurii nu a invocat niciodată faptul că ar fi proprietar al stadionului, prin contractul de comodat devenind doar administrator al acestuia în perioada în care l-a folosit. Acest lucru a fost înţeles de instanţa care, la ultimul termen, a cerut celor de la Pandurii să formuleze în scris doleanţele legate de spaţiile din stadion pe care ar urma să le administreze în continuare conform contractului de comodat.

Dacă se va ajunge la un acord cu primăria, în sensul disputării meciurilor echipei Pandurii pe stadionul Municipal, teoretic, echipa din Târgu Jiu nu va juca gratis, pentru că a investit foarte mult în baza sportivă, pe care timp de cinci ani nu a putut să o folosească şi nu şi-a amortizat investiţiile, aspect remarcat și de instanța care a cerut clubului să precizeze și cuantumul despăgubirilor solicitate.

Instanța urmează să se pronunțe în curând în acest caz, probabil în favoarea continuării contractului de comodat pentru încă cinci ani, pentru că la ultimul termen a solicitat clubului Pandurii să își precizeze clar doleanțele legate de spațiile pe care le va administra.

Galerie foto


Vizualizări: 1,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: