Roșu va păstra nucleul de bază la baschet

Secția de baschet a CSM Târgu Jiu pregătește deja noul sezon care va debuta în toamnă. Șeful secției de baschet, Adrian Roșu, vrea să se bazeze pe un lot similar celui din primul sezon, urmând să păstreze nucleul de bază.

Președintele baschetbaliștilor vrea ca majoritatea jucătorilor din lot să rămână la Târgu Jiu în noul an competițional. Adi Roșu spune că l-ar vrea înapoi la echipă și pe americanul Darien McClain, despre care spune că are toate calitățile pentru a aduce un plus trupei gorjene. “Este un jucător pe care oricând l-aș păstra aici, are tot ce ne trebuie, este și tânăr, și talentat. Toți sunt dispuși să se întoarcă și am discutat deja cu ei, dar așteptăm să se întoarcă pentru că am rămas la stadiul de discuții verbale. Așteptăm să vedem ce spune și federația, pentru că și el, dacă va avea altă ofertă, nu poate să ne aștepte pe noi. Dar el și-a arătat interesul să continue alături de noi”, a spus Adrian Roșu, expert sportiv al CSM Târgu Jiu.

Roșu a precizat că, pe lângă nucleul de bază al echipei, trebuie să crească și juniorii gorjeni, care pot ocupa un rol esențial în sezoanele ce urmează: “Noi am vrea să păstrăm nucleul, pentru că este cel mai important să păstrezi un nucleu de jucători, la fel cum a fost în trecut la Energia. Performanța va veni cu timpul, nu poți să obții Euroliga din prima, e nevoie de timp. Pe mine mă interesează ca juniorii, când ajung la 20-21 de ani, să fie cât mai bine pregătiți fizic și psihic și să fie apți ca să câștige”.

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu s-a bazat în primul an de existență pe jucătorii care au evoluat la fosta ACS Târgu Jiu, dar lotul a fost completat cu juniorii de la CSS, dar și cu o serie de jucători străini care au ajutat foarte mult echipa.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: