Romanescu nu vrea să reprezinte CL Târgu Jiu la clubul Pandurii

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu vrea să reprezinte Consiliul Local Târgu Jiu în asocierea de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu. “Am înțeles că este un proiect de hotărâre de consiliu local pe care consilierii încearcă să îl introducă pe ordinea de zi, prin care vor să mă desemneze ca reprezentant al Consiliului Local în acea structură asociativă. Din punctul meu de vedere nu se poate realiza acest lucru, mai ales că în asocierea de la Pandurii este membru Consiliul Local, nu Primăria Târgu Jiu. Din acest punct de vedere și-ar putea desemna unul dintre viceprimari sau chiar un consilier local. Nu trebuie neapărat să îl mandateze pe primar”, a spus Romanescu.

Acesta crede că Aurel Popescu ar trebui să își continue mandatul. “În perioadele anterioare era domnul Aurel Popescu. Dânsul poate să își păstreze în continuare mandatul de reprezentant al Consiliului Local, mai ales că știe foarte bine ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu îmi doresc la momentul acesta să reprezint Consiliul Local. Trebuie să delimităm foarte bine cele două entități”, a precizat primarul din Târgu Jiu.

Marcel Romanescu crede că prioritară pentru municipalitate ar trebui să fie salvarea echipelor de juniori: “Trebuie rezolvată problema juniorilor de la Pandurii, nu neapărat a echipei de seniori. Vreau să văd dacă se pot aloca bani de la bugetul local pentru activitatea de juniori”.

Cea mai bună soluție, din punctul de vedere al primarului, ar fi preluarea echipelor de juniori la CSM, ceea ce ar implica retragerea autorității locale din asocierea de la Pandurii, deoarece regulamentele federației nu permit implicarea unei entități la mai multe cluburi care au echipe afiliate în competiții. “Din ceea ce se vede, nu există speranțe la momentul acesta pentru a se putea rezolva problema entității Clubului Pandurii. Dacă nu se găsesc soluții până se finalizează aceste procese interminabile, măcar să putem să salvăm ce mai avem la Târgu Jiu și cred că vorbim de echipe de juniori performante, care ar putea fi salvate pe o nouă entitate. Există și această posibilitate, Consiliul Local să se retragă din asociere și să poată prelua partea de juniori pe Clubul Sportiv Municipal”, a explicat primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: