Romanescu: Pandurii va avea facilităţi pentru folosirea stadionului

Revenirea pe propriul teren a echipei Pandurii se va face respectând prevederile contractului de comodat dintre echipa din Târgu Jiu şi Primăria Târgu Jiu. Pentru ca Pandurii să poată juca gratuit pe noua arenă trebuie să fie dată o Hotărâre de Consiliu Local prin care să se stabilească şi tarifele pentru alte echipe care vor dori să joace pe stadion.  

Municipalitatea va suporta cheltuielile cu utilitățile ale stadionului atunci când Pandurii va evolua pe noul stadion, iar clubul gorjean va respecta  prevederile din contractul de comodat încheiat cu Primăria şi va ceda toate investiţiile făcute în baza sportivă de-a lungul timpului Primăriei locale. Asta presupune că Pandurii nu va putea cere bani pe investițiile făcute mai ales pe terenul de joc, care este una dintre cele mai mari investiţii ale clubului în vechiul stadion şi care a fost realizat de la zero în 2012-2 013, fiind îngrijit între timp foarte bine şi prezentându-se acum în condiţii bune de joc.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că Pandurii va avea anumite priorităţi pe stadionul din Târgu Jiu şi că va purta discuţii pe această temă cu reprezentanţii clubului înainte de a se da o Hotărâre de Consiliu Local în vederea stabilirii tarifelor de utilizare a bazei sportive: „Vom avea o discuţie cu cei de la Pandurii pentru că trebuie să dăm o Hotărâre de Consiliu Local. Din punctul meu de vedere, mai ales că există şi un contract de comodat în acest moment între noi şi clubul Pandurii, echipa va avea anumite facilităţi pentru folosirea acestei baze sportive şi va folosi terenul aşa cum l-a folosit şi în perioada trecută. Eu sunt sigur că vom găsi cea mai bună soluţie. Primăria Municipiului Târgu Jiu şi sunt sigur că şi Consiliul Local trebuie să ofere prioritate clubului Pandurii. Pentru toate celelalte echipe care îşi doresc să joace pe terenul de la Târgu Jiu, şi nu sunt puţine, sunt şi echipe de Liga 2 şi echipe de Liga 3, printre care şi echipa domnului Adrian Mititelu, FCU Craiova, trebuie ca, în acel proiect de hotărâre, să prevedem anumite sume pentru desfăşurarea în bune condiţii a acelor partide de fotbal. Ţinând cont de faptul că suntem asociaţi în continuare în club, chiar dacă Pandurii este în insolvenţă, şi că există un contract de comodat, primii cu care ne vom pune la discuţii pentru a emite acele Hotărâri de Consiliu Local vor fi reprezentanţii clubului Pandurii, domnul Golea şi domnul Ciobanu”.

Până acum doar Pandurii şi FCU Craiova sunt echipele care au anunţat că vor să joace pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Înainte de startul Ligi 2 acesta va trebui însă omologat de o comisie a FRF, iar echipele care doresc omologarea trebuie să transmită o solicitare în acest sens către Federaţia Română de Fotbal.

Vizualizări: 652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: