Romanescu promite o vară plină de spectacole la Târgu Jiu

Târgujienii ar putea avea parte vara aceasta de spectacolele în fiecare weekend. Un mare organizator de evenimente a realizat un program, care cuprinde și organziarea unor noi festivaluri, pentru perioada iunie-septembrie, pe care l-a propus administrației locale. Primarul Marcel Romanescu spune că agreează ideea și că va prinde în proiectul de buget sumele necesare pentru aceste spectacole și festivaluri. Municipalitatea a explicat că prin astfel de manifestări vrea să atragă câți mai mulți turiști în localitate.

Reporter: V-ați propus să organizați un festival al înghețatei?

Marcel Romanescu: Este în cadrul unui eveniment care se pregătește. Global Music, cea mai mare companie în momentul de față de evenimente de la nivel național, încearcă să creeze o modalitate de a privi altcumva modul în care se desfășoară spectacolele la Târgu Jiu. Și vrem să facem spectacole începând cu 1 iunie, de Ziua Copilului, până pe 10 septembrie, când se duc copiii la școală. Toată perioada de vacanță să o acoperim cu spectacole vinerea și sâmbăta în Târgu Jiu. Și ne-au propus un calendar. În acesta sunt, pe de o parte, spectacole pentru copii, adulți, de diverse generații, dar sunt și evenimente, de fashion, Festivalul Înghețatei, ce au mai introdus ei. Festivalul Înghețatei e cum are Delia Acadelia. Este un festival în care avem parteneri, pentru că sunt și evenimente sponsorizate, iar acesta este un eveniment în care sponsorii, cei care vând, producătorii, cum este la Festivalul Berii, vin și își expun produsele.

Rep.: Cum v-a ajutat această companie și ce trebuie să facă primăria?

M.R.: Ne-a ajutat cu un proiect, iar primăria trebuie să propună... Ei au spus că așa ar vedea programul nostru de evenimente. Așa cum am spus, mi-aș dori să atrag măcar turismul de weekend spre Târgu Jiu. Dacă ei vor fi cei care vor câștiga licitația pentru organizarea evenimentelor de vară la Târgu Jiu, se vor ocupa și de promovare, de tot. Au oameni specializați în promovarea evenimentelor, cum e Festivalul Castanului la Baia Mare, un festival de 3 zile, la care se duc toți artiștii români, străini, concertează. Organizează evenimente de genul acesta ca să atragă turiști. Eu, având operele brâncușiene, nu mă raportez doar la 3 zile din vară, ci la o vară întreagă, când cetățeanul îți face programul de weekend, să se uite pe calendar, să vadă ce poate vizita în Târgu Jiu și ce spectacole sunt.

Rep.: După întocmirea acestui calendar, care este următorul pas?

M.R.: Se va prinde în proiectul de buget pe care îl aprobăm în martie. Aici vorbim de programul evenimentelor de la Direcția de Evenimente. Ei, ca orice direcție, o să aibă un proiect, pe care îl prezintă în fața Consiliului Local. Firma Global Music ne-a ajutat în găsirea unei soluții. Noi am avut contracte cu ei, și cu Inna. Ei impresariază și pe Inna, și pe Delia, 80% din artiștii de pe piața românească.

Rep.: Această firmă va organiza evenimentele din vară?

M.R.: Nu pot să spun că sunt ei. Ei mi-au dat o mână de ajutor să concepem cumva un program. Poate să se înscrie oricine. Aici e vorba de bani, nu că dăm noi 0.01 lei, cum am făcut la Festivalul Berii și Zilele Orașului. Aici noi suntem cei care plătim. La Festivalul Înghețatei, plătim noi o parte, iar cealaltă parte cei care își fac publicitate. Evenimentele vor fi prinse în proiectul de buget, pentru că mă pot aștepta ca în ședința de Consiliu să nu-mi aprobe proiectul respectiv.

Rep.: Le-ați plătit ceva celor de la Global Music pentru acel calendar al evenimentelor?

M.R.: Nu, nimic. A fost un proiect pe care ei ni l-au propus. Dacă vrem să-l adoptăm, bine. Dacă nu, nu e niciun fel de problemă. Atâta timp cât ei impresariează 80% din formațiile din România, până la urmă e o licitație, e clar să sub prețul lor sunt foarte puțini care pot să vină. Ei sunt impresarii direcți, ceilați sunt intermediari.

Vizualizări: 1,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: