Jianu (Motru): Am dat decizii cu salariile majorate

Cei 190 de salariați ai primăriei Motru vor încasa salariile majorate. Primarul din Motru, Gigel Jianu, spune că a fost nevoit să crească cu circa 20% salariile după ce, de două ori, propunerea sa de plafonare a lefurilor la nivelul anului 2018 a fost respinsă de Consiliul Local. Edilul spune însă că nu renunță la această idee, dar că mai întâi vrea să vadă banii pe care se va putea baza anul acesta.

Reporter: Ați reușit să plafonați salariile funcțonarilor primăriei, așa cum doreați?

Gigel Jianu: Nu. Le vor primi majorate. Nu au aprobat plafonarea, așa că a trebuit să dau dispoziții la fiecare, să le primească mărite.

Rep.: Spuneați că, în situația aceasta, este posibil ca primăria să intre în colaps financiar.

G.J.: N-avem o lege a bugetului de stat, ca să știm câți bani primim. Vedem ce primim. După ce știu eu, ziceau că vineri aprobă Parlamentul, după care să vedem dacă președintele promulgă legea bugetului de stat și apoi urmează Finanțele și Consiliile Județene, cum ne repartizează sumele. Abia după aceea vorbim. Să facem noi un buget local, avem 45 de zile la dispoziție.

Rep.: Cât înseamnă în bani, lunar, salariile funcționarilor primăriei Motru, cu tot cu majorări?

G.J.: Cu 200.000 mai mult, lunar, decât anul trecut. Pe total an, este vorba de 17.7 milioane lei. Nu este vorba doar de salariul de bază, ci și de celelalte drepturi: norma de hrană și voucherele de vacanță. În medie, salariile au crescut cu 20%, plus sau minus, în funcție de poziție.

Rep.: Aceștia sunt banii pe care îi vor primi tot anul?

G.J.: Deocamdată. Am încercat de două ori. Acum, să vedem cum ne încadrăm, cum mai facem altceva. Avem de plătit serviciile, funcționarea orașului, avem de plătit cofinanțări. Avem rate de plătit la bancă, avem de plătit subvenție la căldură, multe obligații.

Rep.: Spuneți că în funcție de cum stați cu banii este posibil să mai încercați să reduceți salariile, printr-o altă hotărâre de Consiliul Local?

G.J.: Bineînțelesc că, după ce vom avea sumele pe care va trebui să le folosim în construcția bugetului, ne vom face o idee în ceea ce va trebui să facem mai departe. Sunt niște cheltuieli obligatorii, necesare și de care va trebui să ținem cont. Așa cum am mai spus, nu suntem aleși doar să dăm salarii, trebuie să facem ceva.

Vizualizări: 2,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: