Iordache (ALDE): CE Oltenia nu înseamnă Boza

Președintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a fost uimit să afle că managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat într-un interviu că nu îl încurcă taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiei. Asta într-o perioadă în care politicienii făceau lobby la București pentru eliminarea taxei.

Reporter: Managerul CE Oltenia susține într-un interviu că nu îl încurcă taxa de 2%. Cum vedeți asta?

Ion Iordache: Încă o dată se dovedește că omul ăsta își bate joc de un județ întreg. Își bate joc de tot de mișcă în județul ăsta. Noi încercăm să găsim soluții, să venim în sprijinul Complexului Energetic Oltenia, fiecare să sprijinim cu o bucățică, oricât de mică, și el vine acum și spune că nu-l încurcă. Este incredibil.

Rep.: A calculat că ar fi vreo 60 de milioane și a spus că suma este mică, adevărata problemă fiind certificatele de carbon.

I.I.: Certificatele de CO2 înseamnă mult mai mult, pe anul trecut au însemnat vreo 200 de milioane de euro. Dar 60 de milioane înseamnă nimic pentru el? Nu știu ce să comentez, din păcate omul ăsta este încă acolo și încă o dată dovedește că este iresponsabil. Nu mai e nimic de înțeles în treaba asta. Parcă ar avea interesul să închidă complexul ăsta. Nu știu ce să mai zic.

Rep.: Asta vedeți, un interes al lui Sorin Boza de a pune pe butuci compania, prin astfel de declarații?

I.I.: Este o concluzie pe care o putem trage toți. Știți cu toții cât de greu este să întorci o măsură care a fost luată și mai ales să o întorci în favoarea unor unități. Iar tu, Boza, care ar trebui să fii cel care își dorește cel mai mult să se întâmple lucrul ăsta, spui că nu ai nevoie. Este incredibil.

Rep.: De ce vă mai zbateți, dacă nu îl încurcă taxa?

I.I.: Din punctul meu de vedere, Complexul Energetic Oltenia nu înseamnă Boza. Noi încercăm să facem fiecare ce putem pentru a veni în sprijinul CE Oltenia, pentru a veni în sprijinul oamenilor. Asta este, probabil că la un moment dat va da fiecare socoteală pentru ce face,

Rep.: Am văzut că domnul Tăriceanu a zis că taxa ar trebui scoasă pentru toate companiile din energie.

I.I.: Da, am vorbit personal și cu domnul Tăriceanu și am stabilit că, prin intervențiile politice pe care dumnealui le are la cel mai înalt nivel, să susținem că eliminarea taxei de 2% este una din măsurile prin care putem sprijini Complexul Energetic Oltenia.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 1,971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: