Tudor, despre varianta ocolitoare: Din păcate, o să mai așteptăm un an sau doi

Vor mai trece câțiva ani până când municipiul Târgu Jiu va avea o variantă ocolitoare funcțională. Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu, spune că restul de lucrări rămas după rezilierea contractului cu constructorul inițial a fost scos la licitație. De asemenea, Ion Tudor a explicat că proiectul a suferit între timp niște modificări. Șoseaua care urma să descongestioneze traficul din municipiul Târgu Jiu ar fi trebuit să fie finalizată încă din 2016, dar până acum au fost realizate doar 40% din lucrări. Banii nu reprezintă o piedică în ceea ce privește continuarea lucrărilor, spune Ion Tudor. ”Sunt bani pentru lucrările care au rămas de făcut”, a afirmat șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Rep.: Care mai este situația cu varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu?

Ion Tudor: A fost o măsură îndrăzneaţă în momentul în care s-a hotărât să se rezilieze contractul cu vechiul constructor, pentru că ar fi însemnat o perioadă de mai multe luni să se stagneze și să se fie făcute niște plăți care nu-și aveau rostul. A fost o gândire a specialiștilor din achiziții, a inginerilor, mai ales că se impunea o modificare de soluție. După ce s-a constatat că este nevoie de o această modificare pe zona de Est, a fost imperios necesar să se ia această măsură.

Rep.: Când vor fi finalizate lucrările?

I.T.: Varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu nu se face pentru 5 sau 10 ani, se face pentru sute de ani. Din aceste motive, au fost luate toate măsurile să iasă un drum bun, un drum pe care să circulăm în siguranță, chiar dacă, din păcate, o să mai așteptăm un an sau doi. Avem și câteva probleme legate cu instanța. Ne mișcăm foarte bine acum cu exproprierile. Serviciul Agricol de la primărie, Oficiul de Cadastru județean, cu toții au pus umărul și lucrurile sunt pe făgașul cel bun. Sper să nu ne trezim cu surprize. Instituțiile, toate s-au implicat, au fost acele probleme cu terenurile, parcelare, probleme legate cu primăriile.

Rep.: Restul de lucrări au fost licitate?

I.T.: Sigur că da. A fost o expertiză, s-au făcut expertize de către specialiștii Companiei, de experți în domeniu și s-au stabilit lucrările în continuare. Fac precizarea că sunt bani pentru lucrările care au rămas de făcut.

Rep.: În ce stadiu este licitația?

I.T.: Documentația este la București. Despre achiziții, până în momentul în care nu vedem negru pe alb... Sunt în curs, dar așteptăm finalul. Despre achiziții, în timp ce sunt în derulare, nu vorbim.

Vizualizări: 941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: