Filip (Rovinari): Avem CV-uri din Motru, din Țicleni

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a spus că au venit oameni din tot județul pentru a depune un CV în vederea angajării la Autoliv, fabrică ce va începe producția în primăvară.  În cadrul noii unități vor fi produse închizătoare pentru centuri de siguranță pretabile pentru autoturisme marca BMW, Volkswagen sau Volvo. Investiția este de 20 de milioane de euro.

Reporter: În ce stadiu este înființarea noii fabrici Autoliv din Rovinari?

Robert Filip: În următoarea perioadă se vor face hârtiile ca să poată prelua locația pentru a face centrul acela de formare profesională și să vedem ce pași mai avem de făcut în viitor pentru a ajunge la finalitate cu investiția.

Rep.: Se lucrează la hala de producție?

R.F.: Da, se lucrează la hala de producție, lucrează la terasamente. Noi strângem la CV-uri, avem în câteva zile 300-400 de CV-uri și strângem în continuare. Oamenii sunt rugați să vină la sediul primăriei, la secretariat. Avem noi formularul, ei să vină doar să îl completeze. Chiar și în momentul când vorbim sunt 30-40 de oameni la primărie, care scriu la CV-uri. Sunt din toate părțile județului.

Rep.: Salarizarea este bună?

R.F.: Față de ceilalți care sunt în piață, cu care am avut discuții, pot spune că politica lor de personal este cea mai bună. Asta a fost prima impresie, mie mi s-a părut că sunt niște parteneri foarte serioși, care își fac treaba și care pun foarte mult accent pe oameni.

Rep.: A câta firmă este pe care ați adus-o în acest mandat la Rovinari?

R.F.: Este cea de-a treia și acum suntem în discuții destul de avansate ca să putem să mai ajutăm niște domni italieni care vor să facă o parte din pantof, cred că tălpi, pentru o fabrică destul de mare. Suntem în discuții să identificăm locul, să vedem ce nevoi au. Ar avea nevoie de 40-50 de oameni în primă fază. Orice loc de muncă este bine venit, contează. Au venit la Rovinari oameni de la Motru, de la Țicleni, care vor să lucreze aici.

Rep.: Cam câte locuri de muncă au fost create în total?

R.F.: La prima firmă lucrează deja cam 340-350 de persoane, Autoliv va angaja anul acesta aproximativ 450 de oameni și anul viitor încă 450.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 4,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: