Roșca: O să pun tot orașul Motru în capul lor

Complexul Energetic Oltenia va avea din martie o altă organigramă. Potrivit unor surse, vor fi desființate Exploatările Miniere de Carieră. Nelu Roșca, lider sindical la Cariera Roșiuța, a spus într-o emisiune la Tele 3 că este împotriva unei astfel de decizii, care ar afecta grav zona Motru.

Reporter: Noua organigramă a CE Oltenia va fi cu desființarea EMC-urilor și redistribuirea personalului?

Nelu Roșca: Sunt foarte multe lucruri de analizat în momentul în care reconstruieși o organigramă, pentru că trebuie să înțelegi că serviciile trebuie să fie bune pentru companie și nu pentru altcineva. Atâta timp cât CEO deține șase sedii în Târgu Jiu, plus unul închiriat, al șaptelea, când văd că se fac navete intersectate de la Craiova, de la Turceni, de la Rovinari, la Târgu Jiu, nu pot fi de acord. De la Motru aducem la Târgu Jiu și ce o să facem, o să desființăm EMC-urile, care ca și clădiri nu o să fie scutite de plata impozitelor și taxelor.

Rep.: Cum vedeți dvs. lucrurile?

N.R.: Eu văd o întărire a zonelor și vă dau un exemplu, specific zonei Motru. Lupoaia a fost mămica Roșiuței. Lupoaia a îmbătrânit, nu mai are potențialul pe care îl avea. Roșiuța este vânjoasă acum, are capacități, cum să nu sprijine pe mămica ei Lupoaia? Iar ea nu poate fi sprijinită decât prin intermediul EMC-urilor, ca să fie lucrurile clare. Atâta timp cât le vei separa, înseamnă să pui pe un drum de restrângere de actitivate și de închidere Cariera Lupoaia, ceea ce pe mine mă deranjează și mă afectează pentru că e vorba de puterea economică a zonei Motru. Am 42 de ani de Motru.

Rep.: Și ce aveți de gând să faceți?

N.R.: Nu o să accept această chestiune niciodată. L-am atenționat inclusiv pe domnul Olaru și vă spun public aici. O să opresc și o să scot tot orașul Motru și o să-l pun în capul lor. EMC Motru e un brand și va trebui să rămână un brand. Trebuie să fie întărit, dat statut de sucursală și să le dea competențe să facă anumite lucruri în zonă mult mai repede. Nu să stăm trei luni fără utilaje auxiliare în Cariera Roșiuța, cum s-a întâmplat anul trecut.

A consemnat Mirela MOTREANU

Vizualizări: 5,846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: