Romanescu propune ”vot de blam” la alegerile din PNL Gorj

Primarul Marcel Romanescu afirmă că situaţia din PNL Gorj este una complicată, întrucât la conferința județeană de alegeri a partidului, care va avea loc sâmbătă, se vede nevoit să aleagă varianta mai puţin rea.

Senatorul Ion Iordache și deputatul Gheorghe Pecingină sunt cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al PNL Gorj.

„Sunt doi colegi din PNL, unul mai nou, altul puţin mai vechi. Au cam acelaşi istoric, cu apartenenţa la mai multe partide. Dacă îi luăm pe fiecare dintre ei, au mai avut şi alte CV-uri la alte formaţiuni politice. Din punctul asta de vedere, nu trebuie să îl alegem pe cel mai bun. Trebuie să alegem din două rele pe cea mai puţin rea. S-ar putea, după alegerile de sâmbătă, să se impună o rigurozitate maximă. Daca se impun anumite reguli, mă veţi invita în emisiunile dumneavoastră şi ca să nu risc fiu dat afară, cel puţin o perioadă, din Partidul Naţional Liberal, trebuie să respect limitele impuse”, a declarat edilul într-un interviu la Radio Infinit.

De asemenea, Marcel Romanescu nu exclude varianta unui vot de blam: „Există şi vot de blam. N-am luat o hotărâre. Vom lua hotărârea în dimineaţa respectivă. Dacă vom da un vot de blam, ne vom prezenta acolo, vom lua buletinele de vot şi le vom introduce în urnă aşa cum le primim. La un moment dat, dacă consideri că lucrurile nu au evoluat corect, e şi asta o modalitate de a proceda. Până nu mă întâlnesc cu colegii mei din organizaţia municipală, nu pot da un răspuns. Eu nu am luat niciodată o hotărâre de unul singur”.

Pe de altă parte, tot Romanescu a dat semnalul, prin intermediul presei, ca niciunul din membrii PNL Târgu Jiu să nu se înscrie pentru vreo funcție în conducerea organizației județene, însă doi dintre colegii săi- Mihai Paraschiv și Virgil Drăgușin- au ignorat mesajul primarului. 

Vizualizări: 2,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: