Romanescu: Şi eu am auzit lucruri despre Cârciumaru, nu am dovezi

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este deranjat de afirmaţia liderului PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care a confirmat presei că liberalul a negociat cu Partidul Social Democrat. „Vreodată, dacă voi face vreo discuţie, o fac cu oameni de onoare”, a spus Romanescu.

Florin Cârciumaru a spus că ştie despre discuţiile lui Romanescu cu lideri de la PSD Gorj şi de la nivel central, dar că nu a participat la acestea. „Nu iese fum fără să faci foc! Din partea domnului Romanescu, au fost câteva tentative. A purtat discuţii cu anumiţi oameni din organizaţia de la Gorj, chiar şi la nivel central, în ideea de a face acest pas. A fost un dialog liber, sincer. Omul se gândeşte destul de bine, are posibilitatea să aleagă şi alt partid faţă de partidul pe care îl reprezintă în momentul de faţă”, a fost declaraţia lui Cârciumaru.

Romanescu a spus că el discută doar cu oameni de onoare. „Vreodată, dacă voi face vreo discuţie, o fac cu oameni de onoare, oameni care ştiu să îşi respecte cuvântul. Suntem politicieni, lăsând la o parte calitatea mea de primar, discuţii vor fi. Şi eu am auzit foarte multe discuţii despre domnul Cârciumaru, dar atâta timp cât nu am avut niciun fel de dovezi, nu le-am dat în spaţiul public”, a spus Romanescu. Acesta a precizat că nu l-a cunoscut pe Liviu Dragnea, deşi s-a spus în spaţiul public că a avut negocieri cu el. „Ca om politic, am dreptul să discut foarte multe lucruri, însă calitatea mea de membru al PNL nu a dispărut niciodată şi o să rămână”, a spus Romanescu.

 „Vrea să pună presiune pe propriul partid”

Mai mulţi lideri politici preferă să creadă varianta lui Florin Cârciumaru. Preşedintele PMP Gorj, Nicolae Daviţoiu, spune că ştia de discuţia lui Romanescu cu PSD încă înainte să apară în spaţiul public. „Asta dovedeşte şi multă neseriozitate. Romanescu este un politician vechi. Pastilele astea, că ar fi un politician de tip nou, nu ţin, pentru că el a fost parlamentar din 2004. Vrea să pună presiune pe propriul partid ca să fie băgat în seamă şi să obţină cât mai multe avantaje”, a spus Daviţoiu la Radio Infinit.

Cel care a dat pentru prima dată informaţia în spaţiul public, Viorel Caragea, susţine că Florin Cârciumaru a fost presat de oameni din propriul partid pentru a spune asta şi crede că vor urma şi alte dezvăluiri. „Cârciumaru este disperat să nu piardă puterea”, a comentat Caragea.

Vizualizări: 1,763

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: