România a exportat tutun de peste un miliard de euro

România a exportat în 2022 produse din tutun in valoare de 1,48 miliarde euro, în creştere cu 140 milioane de euro faţă de anul anterior, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de producătorul BAT. Volumul exporturilor produselor din tutun din România s-a triplat în ultimul deceniu, potrivit INS. 70% din produsele fabricii BAT din Ploieşti, cel mai mare jucător de pe piaţa locală, sunt exportate către zeci de pieţe din întreaga lume.

”Conform datelor recent publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), valoarea totală a exporturilor de produse din tutun prelucrat, precum ţigarete şi consumabile pentru produse din tutun încălzit, a fost de 1,48 de miliarde de euro în 2022, reprezentând o creştere de 140 de milioane de euro faţă de anul anterior. BAT România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală a tutunului, exportă circa 70% din volumele produse la Ploieşti, unde se află a doua cea mai mare fabrică din Europa a grupului şi unde s-au investit până în prezent peste 500 de milioane de euro”, anunţă producătorul BAT.

Valoarea totală a importurilor de tutun brut şi prelucrat în 2022 a fost de circa 375 de milioane euro, menţinând contribuţia pozitivă a sectorului tutunului la balanţa comercială a României la o valoare de peste 1,1 miliarde de euro.

De asemenea, BAT România rămâne unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu circa 10,5 miliarde de lei plătiţi în 2022 sub formă de taxe şi accize.

Vizualizări: 264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: