Cearta din cauza banilor? Cum rezolvi problema?

Cearta din motive financiare este una dintre cele mai întâlnite într-un cuplu. Un studiu realizat de o universitate din SUA arată că certurile dese din cauza finanţelor sunt motive sigure de divorţ.

 

De obicei, în afara conflictului pentru bani poate fi şi o altă cauză. De exemplu, unul din parteneri nu se simte suficient de iubit şi apreciat de celălalt, lupta pentru control în cuplu, dominare sexuală, stres, nevoia e companie şi chiar cumpărăturile compulsive.  Dar banii ocupă un loc fruntaş. În spatele reproşurile pe teme financiare se află nepotrivirea între stiluri şi priorităţi. Dacă la începutul relaţiei nu era important cum împărţeau nota atunci când ieşeau, în timp, mizele cresc. După căsătorie apare mutarea împreună, copilul, bunurile comune şi diferenţele de gândire despre cheltuirea banilor.

Sau apar situaţii când unul dintre voi vrea să iasă la restaurant, iar celălalt vrea să economisească.  

Primul pas spre împăcare este ca cei doi să conştientizeze că sunt diferiţi. Răspundeţi la întrebarea ce îşi doreşte să facă fiecare cu banii şi care ar fi cel mai important lucru. Dacă răspunsul denotă o oarecare asemănare în gândire atunci aveţi mai multe şanse să rezolvaţi problema, iar dacă observaţi că doriţi lucruri diferite, atunci este nevoie de mai mult efort pentru a rezolva problema. Şi nu uitaţi, banii nu sunt totul!   

Vizualizări: 2,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: