România beată...

Antonescu a început să aibă toane de stăpân, fapt pentru care se şi comportă ca atare. Pentru că nu-i mai place de figura lui Andrei Chiliman, cel care conduce sectorul 1 al Bucureştiului şi este preşedintele PNL Bucureşti, n-a ezitat nici o clipă şi l-a dat la o parte înlocuindu-l cu insipidul Nicolaescu, cel care nu s-a remarcat în partid decât atunci când a trebuit înjurat Băsescu. Ca ministru al sănătăţii s-a dovedit ca şi alţii un dezastru. Ce rost ar fi avut înlocuirea unui membru de partid mai vechi chiar şi decât Antonescu cu un palid contabil de CAP numai Antonescu poate să ştie, dar am vaga bănuială că înlocuirea s-ar datora unei lipse de intransigenţă în ceea ce priveşte colaborarea cu partidul şi omul pe care Antonescu îi urăşte cel mai mult în viaţa sa.

Personajul, profesor de istorie, cum îi place să spună, n-a învăţat nimic din materia pe care a predat-o pentru că dacă n-ar fi aşa ar fi trebuit să-şi aducă aminte că în politică nu trebuie să spui niciodată,  niciodată.... Liberalii vechi de pe vremea când liberalismul nu se alia cu comunismul ca acum, par că trăiesc într-o altă lume şi datorită vârstei pentru unii chiar aşa şi este. Aşa că jocurile le face Antonescu sau ca să zic aşa cărţile le face Antonescu. Chiliman, retrogradat  fără explicaţii, va demisiona din partid pentru că altfel n-ar fi avut curajul să-i amintească preşedintelui său de pasiunea pentru poker, joc ce te lasă fără viziune şi te obişnuieşte cu cacealmaua. Chiliman nu este un sfânt şi nici fecioară pentru că în politică cele două categorii n-au ce căuta, dar s-a remarcat prin faptul că de două mandate tot câştigă şefia sectorului 1 care-i permite să aibă o experienţă în administraţie faţă de care Antonescu, care n-a câştigat nimic în viaţa sa decât poate la poker, ar trebui să se încline. Dar e treaba lor cum şi cu cine se luptă acum în precampania electorală, dar dacă Antonescu va continua aşa va risca să aibă opoziţie chiar din propriul lui partid, pe care a început să-l conducă dictatorial, deşi atitudinea asta este tocmai cea pe care i-o reproşează lui Băsescu. Pe de altă parte, nici la PDL nu e linişte pentru că ăştia nu dau pe nimeni afară, dar le pleacă oamenii singuri. Declaraţiile lui Preda care l-au situat nici în car, nici în căruţă şi nici în teleguţă, declaraţiile Monicăi Macovei, precum şi promisiunea lui MRU cum că ar pregăti un nou partid pentru campania din toamnă fac din partidul de la putere o pepinieră pentru selectarea viitoarelor cadre de nădejde ale viitorului promis partid. Ultima declaraţie făcută publică de Macovei, declaraţie ce era de fapt un citat din Adrian Severin mi-a plăcut la nebunie pentru că este şi adevărată. Speţa era aşa. „Poate o femeie beată să fie violată? Răspunsul este nu pentru că ea beată fiind nu simte că a fost violată“.

Traducând speţa Macovei spunea că România este femeia beată, iar violul sunt măsurile anticorupţie care s-au luat. În concluzie, dacă România este beată tot timpul nu simte măsurile anticorupţie luate şi comparate cu un viol. Aşa că e musai să ne trezim din beţie pentru că, paradoxal, s-ar putea să ne placă acest fel de viol...

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: