România, pusă gaj. Pe 30 de ani!

Trei decenii de acum încolo vom plăti pentru împrumutul de trei miliarde de euro făcut miercuri de guvernul Dăncilă-Dragnea. Pentru prima dată, guvernul a făcut un împrumut pe 30 de ani în euro. A mai făcut în trecut împrumuri pe 30 de ani, în dolari.

Trei miliarde de euro este doar unul din împrumuturile făcute de pesediști din 2016 încoace. Dragnea și ai lui au îndatorat țara într-un ritm de un miliard de euro pe an. S-au împrumutat și pe piețele interne, și pe cele externe, și de la bănci, și de la populație.

România a fost pusă gaj pentru următorii 30 de ani doar pentru ca Dragnea să devină președinte și astfel să fie garantul grupului infracțional care conduce azi România.

Primarii vor alerga în următorii doi ani cu limba scoasă să aducă voturi pentru PSD. Deja mobilizarea în instituțiile publice este exemplară, deja se fac liste, care sunt cu PSD și care nu. Se împart adeziuni, oamenilor li se amintește că sunt funcționari datorită partidului, că au lefuri majorate datorită partidului și așa mai departe.

Din păcate, mulți români votează în funcție de propriul buzunar. Aș putea să le spun primarilor cu salarii dublate sau magistraților cu pensii uriașe să se gândească la faptul că mănâncă acum din banii nepoților lor care poate nici nu s-au născut. Dar, ar fi o naivitate din partea mea, pentru că partidul îi ajută pe mulți dintre ei să strângă destul și pentru ei, și pentru copii, și pentru nepoți.

Și totuși, o să le spun celor care primesc de la stat mai mult decât merită că primesc prin intermediul PSD de la copiii și nepoții lor. Care în următoarele trei decenii vor strânge cureaua pentru că unii dintre noi nu pot gândi decât cu buzunarul.

Vizualizări: 3,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: