Lucruri pe care să le ai în mașină dacă pleci în Grecia

Grecia rămâne una dintre țările preferate de români pentru petrecerea concediului de vară. Accesul turiștilor spre plajele grecești este permis în această vară, dar nu este însă la fel de simplu ca înainte să ajungi în Grecia.

Cei care pleacă spre destinația de vacanță favorită trebuie să țină cont de noile reguli instituite după coronavirus. Iată ce lucruri trebuie să ai neapărat la tine dacă plănuiești un drum lung cu mașina până în Grecia.

În planificarea călătoriei trebuie să ții cont în primul rând de faptul că Grecia are deschis un singur punct de trecerea a frontierei cu Bulgaria, la Kulata. Promachonas, ceea ce înseamnă că drumul va fi mai lung pentru cei care vor să ajungă în zona de est a Greciei – Thassos este o destinație extrem de populară pentru români. În aceste condiții, călătoria se dublează ca timp față de traseul direct, prin Makaza.

Orice călătorie în afara granițelor presupune existența anumitor documente. În condițiile speciale determinate de epidemia de coronavirus, lista acestor documente s-a îmbogățit cu un formular special, care trebuie completat online pe site-ul travel.gov.gr, cu cel puțin două zile înainte de a ajunge la frontiera Greciei. Autoritățile elene au anunțat că aplica deja amenzi celor care se prezintă la frontieră fără a avea completat formularul.

Nivelul amenzii pentru necompletarea formularului cunoscut ca Passenger Locator Form este unul semnificativ, de circa 500 de euro. Prin urmare, acest document a devenit dintr-o dată cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă la ei turiștii care merg în Grecia.

În afară de acest document, toți turiștii trebuie să aibă un act de identitate valabil, cu toate că un pașaport este cea mai sigură opțiune în aceste vremuri tulburi. Chiar dacă autoritățile elene și cele din Bulgaria permit trecerea pe baza cărții de identitate, condițiile de călătorie se pot schimba în orice moment. Există chiar posibilitatea ca turiștii să fie nevoiți să urmeze trasee neobișnuite pentru a ajunge acasă, prin Turcia sau Serbia, unde accesul este permis numai pe bază de pașaport.

Este puțin probabil că vei fi controlat de asigurare la graniță, dar cum prețul acesteia este unul modic iar beneficiile în caz de nevoie sunt imense și e cel mai bine e să ai asigurare.

Actele mașinii care nu trebuie să lipsească în cazul unei călătorii în străinătate.

Vizualizări: 973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: