Romi judecați în Franța: Să furăm este tot ce știm

O familie de romi din Craiova, formată din 13 persoane, este judecată în Franța pentru nu mai puțin de o mie de furturi comise în perioada 2014-2016, cele mai multe în zona Disneyland Paris. Prejudiciul este estimat la cel puţin un milion de euro. Familia operează însă de două decenii în vestul Europei.

Printre membrii clanului Dumitru-Imandița sunt și șapte minori, cei mai mici fiind deja condamnați cu avertisment solemn, iar cei mari cu 30 de luni de închisoare cu executare. În prima zi de proces, Theodora-Cesarella Iamandita, în vârstă de 28 de ani, inculpată, a dat asigurări la bară că a ”încercat” să-şi descurajeze fraţii şi surorile să-i urmeze exemplul. Ea a început să fure din buzunare la vârsta de zece ani, pe când locuia într-o tabără în Italia. ”Să furăm este tot ce-am învăţat în viaţă”, s-a justificat tânăra femeie. ”Dar nu voiam ca fraţii mei să înveţe să o facă, pentru că ştiam că, odată ce aveau să înceapă să fure, nu aveau să mai poată să se oprească”. Femeia a încercat să spună că a furat sub amenințarea tatălui, dar bulibașa a repezit-o: ”Taci din gruă, eşti nebună! Dacă vorbeşti în continuare am să iau zece ani!”.

Judecaţi de furt în bandă organizată, tăinurie, spălare de bani şi incitare de minori să comită infracţiuni, principalii inculpaţi riscă până la 20 de ani de închisoare. O hotărâre este aşteptată vineri.

Vizualizări: 3,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: