Prejudicii de încă un milion de lei la Primăria Târgu Jiu

Inspectorii Curții de Conturi au constat prejudicii de peste un milion de lei la primăria Târgu Jiu în urma unui control realizat anul acesta. Inspectorii Camerei de Conturi Gorj au constatat mai multe nereguli.

Una dintre abateri face referire la achitarea de către primărie în perioada 2015-2016 a peste 506 mii lei din bugetul local pentru plata unor penalități pentru nerespectarea clauzelor contractuale față de societatea Euro Audit Service SRL, privind plata la termenele scadente din contractul de achiziție a ornamentelor de sărbători.

Organele de control mai arată și că primăria Târgu Jiu a efectuat plăți de aproape 28 mii lei pentru lucrări neexecutate, dar recepționate în cantitatea facturată și plătită la investiția privind construirea locuințelor sociale din zona Ciocârlău. O astfel de neregulă au constatat și în ceea ce privește investiția referitoare la realizarea unui șanț dalat de preluare a apelor pluviale pe strada Făgetului, în cartierul Preajba. În acest caz, abaterea a fost de circa 11 mii lei. Probleme au fost găsite și la investiția privind proiectul tehnic aferent obiectivului ce privea reabilitarea străzii Luncilor. Inspectorii Curții de Conturi au stabilit că nu a fost întocmit în conformitate cu reglementările legale, dar și că au fost efectuate plăți pentru lucrări neexecutate, abaterile ridicându-se la aproape 60 mii lei.

O mulțime de nereguli au fost constatate și la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Una dintre acestea face referire la acordarea unor plăți nelegale în cuantum de 6,5 mii lei sub formă de premii la Festivalul de Teatru ”Elvira Godeanu”, ediția 2016. De asemenea, au fost stabilite abateri la teatru de peste 100 mii lei din nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese. Inspectorii Curții de Conturi au dispus măsuri pentru stabilirea prejudiciului și pentru recuperarea acestuia în ceea ce privește anumite plăți efectuate, fără temei legal, la spectacolul ”Actrițele”, pentru activități și prestații artistice aferente contractelor încheiate cu personal din afara entității, în acest caz fiind vorba de regizori. În toate situațiile, cei de la Curtea de Conturi au dat termen municipalității pentru realizarea măsurilor de recuperare a prejudiciilor, acesta fiind 31 ianuarie 2018. 

Vizualizări: 2,984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: