Romii lui Nelu Pavel se bat pentru avere

Un bărbat de 47 de ani, care locuieşte în Obreja a ajuns aseară la spital cu răni grave după ce a fost bătut bine de fraţii lui Nelu Pavel. Ion Marin susţine că fraţii lui Pavel vor să pună mâna pe casa pe care i-a lăsat-o tatăl său. La polul opus, judecătorul Sută a venit cu o altă variantă: omul, român la origine, încerca să violeze o fată de 13 ani moment în care ţiganii lui Pavel au dat de el şi i-au aplicat o corecţie. Până să se afle adevărul, omul este bătut ori de câte ori bătăuşii au ocazia.

Ion Marin are acum 47 de ani, dar când avea un an a fost înfiat de un cetăţean de etnie romă. Tatăl adoptiv i-a lăsat cu acte în regulă casa şi averea pe care acesta o deţine în cartierul Panduraş din Municipiul Târgu-Jiu. Atât casa, cât şi restul proprietăţilor sunt dorite şi de familia lui Nelu Pavel. După ameninţări repetate, bărbatul a fost aseară bătut. El a declarat că cei care l-au bătut sunt  fraţii lui Nelu Pavel. „Eu sunt român la origine, dar am crescut în ţigănie de la un an de când am fost adoptat.  Tatăl care m-a crescut în Obreja mi-a lăsat casa şi toată averea lui. Mi-a făcut act de vânzare cumpărare pe tot ce are el. Fraţii lui Nelu Pavel, dar şi el, vrea să-şi ia casă şi încearcă să mă constrângă să renunţ la ea. M-au ameninţat că mă bat până o să le las lor casa. M-au ameninţat şi cu moartea. Nu e prima data când mă bat. Acum m-au prins la calea ferată şi au tăbărât pe mine cu pumnii picioarele, parii. Ţigăncile m-au scăpat din mâna lor că mă omorau acolo. Ele au sunat şi la poliţie şi la salvare cred. Ei se laudă că nu are nimeni ce să le facă că au relaţii, dacă Nelu Pavel e consilier sau ce e şi ne spun că şi Sută e pe mână cu ei, şi până la urmă o să-mi ia casa”. Ion Marin s-a ales cu traumatisme multiple.

Ţiganii din Obreja confirmă bătăile repetate

Scandalul a continuat şi ieri în Cartierul Obreja. Femeile de etnie rromă cunosc situaţie şi relaţiile tensionate care există între familia lui Nelu Pavel şi lui Marin. „Omul ăsta l-a luat de la un an şi l-a crescut în casa lui. I-a făcut acte de vânzare cumpărare pe casă şi i-o lasă lui cu toată averea. Ăsta are grijă de el, îi dă să mănânce, iar neamurile ăstea, fraţii lui Nelu Pavel, care se zice că e consilier vor să-i ia casa. Pe unde îl prind pe acolo în bat, îl ameninţă, au zis că nu se lasă până nu îl omoară, că au pile le Prefectură că e Nelu Pavel consilier, la Poliţie şi la Sută, judecătorul ăsta că e neam cu ei şi cică nu li se întâmplă nimic. Ieri seară l-a bătut de l-a lăsat lat la pământ.”

Judecătorul Ion Marin Sută, are o altă explicaţie despre ce s-a întâmplat noaptea trecută în cartierul Obreja. Totodată el a ţinut să precizeze că va face o anchetă să afle exact ce s-a întâmplat în comunitate. „Ăsta este român şi e cam afemeiat. Îi cam plac femeile. A adus în cartier o fată care nu e acceptată de cei din comunitate. Eu am înţeles că a fost prins de fraţii lui Nelu Pavel în timp ce vroia să abuzeze de o fată de 13 ani, care este o nepoată de-a lor. Atunci când l-a surprins pe la calea Ferată din Panduraş l-a bătut ca să o scape din mâinile lui. Eu o să fac anchetă ca să văd ce s-a întâmplat. Dar în nici un caz nu s-au certat pe casă sau pentru avere”, spunea acesta.

Pavel: Nu ştiu ce s-a întâmplat

Consilierul Nelu Pavel a fost ieri să vadă care este situaţie în Cartierul Obreja şi a profitat de această ocazie să-şi spună Românului adoptat că nu are grijă de tatăl lui aşa cum trebuie şi de aici spiritele s-au încins din nou. Nelu Pavel susţine că nu ştie exact ce s-a întâmplat noaptea trecută, dar dacă el era acasă nu se ajungea la aşa ceva. „Eu nu ştiu ce s-a întâmplat. Trebuie să vorbesc şi eu cu fraţii mei, cu nepoţii, că nu ştiu nu am apucat să iau legătura cu ei. Dar nu cred că l-au bătut, de fapt nu ştiu, poate să fie adevărat ce zice el, dar trebuie să mă informez. Eu nu vreau casa, nimeni nu vrea casa, vrem doar să aibă grijă de al bătrân, dar el nu are”, a declarat Nelu Pavel.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: