Motocicliştii au protestat pentru modificarea codului rutier

Zeci de motociclişti au mărşăluit sâmbătă pe străzile Târgu Jiului în semn de protest faţă de autorităţi, cărora le cer modificarea Codului Rutier, dar şi faţă de ceilalţi conducători auto, participanţi la trafic care-i nedreptăţesc atunci când vine vorba de circulaţia pe drumurile publice.

Peste 50 de împătimiţi ai motoarelor din judeţul Gorj s-au adunat sâmbătă la Coloana Infinitului, acolo de unde, cu motoarele turate la maxim au pornit la un marş de protest pe străzile din Târgu Jiu. Scopul acţiunii a fost acela de a sesibiliza conducătorii auto din judeţul Gorj, care fac abstracţie de prezenţa acestora în trafic. Motocialişti se cred nedreptăţiţi şi le cer condicătorilor auto să ţină cont de legile rutiere. “Suntem trataţi ca şi când am fi oaia neagră a societăţii. Nu le cerem conducătorilor auto decât să ţină cont de legea rutieră şi să nu uite că şi noi avem aceleaşi drepturi ca şi ei atunci când vine vorba de circulaţia pe străzile publice. Nu suntem cu nimic mai prejos decât ei doar pentru că avem un motor în loc de maşină”, declară unul dintre motociclişti.

Totodată, motocilciştii cer introducerea în Codul Rutier măsura interzicerii animalelor pe drumurile publice, iar pentru asta au adunat semnături atât de la motociclişti, cât şi de la ceilalţi conducători auto. Problema animalelor pe drumurile publice este una cu care judeţul Gorj se confruntă de foarte multă vreme. “Un prieten de-al nostru de la Timişoara a murit anul trecut după ce s-a lovit de o vacă aflată chiar în mijlocul drumului. Animalele domesctice în special, pentru că celelalte nu pot fi controlate, nu au ce căuta pe drumurile publice şi de aceea facem apel către autorităţile în măsură să modifice Codul Rutier. Noi suntem cei mai expuşi pentru că nu avem niciun fel de protecţie aşa cum au cei care conduc maşinile”, declară Andi Popescu, organizatorul protestului.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: