Roșca (Roșiuța): Am fost nevoiți să oprim utilajele pentru că nu mai avem unde să punem cărbunele

Liderul sindical din Motru, Nelu Roșca, a declarat că la Cariera Roșiuța este nevoie de oprirea utilajelor din când în când, nemaifiind loc pentru depozitarea cărbunelui. Declarația vine în contextul în care la Cariera Roșia s-ar dori pornirea utilajelor penru că nu mai este lignit care să alimenteze Termocentrala Rovinari. Luni, 22 august, este procesul prin care CE Oltenia speră să repornească excavatoarele la cariera Roșia.


Nelu Roșca a amintit de un episod de la Cariera Roșiuța, când a ”pornit” un excavator staționat în carieră din cauza lipsei fronturilor de lucru. În stilul exagerat, sindicalistul vrea să transmită că decizia sa a influențat, iată, producția de cărbune: ”Aici aș vrea să mă refer la Cariera Roșiuța, care, dacă vă aduceți aminte acum doi ani jumate, de blocarea acestei cariere. Vă aduceți aminte episodul cu excavatorul 05 care, uitați, astăzi a făcut ca această carieră să nu mai aibă probleme, să aibă toate utilajele funcționale și stocul de cărbune să fie full”.

În glumă, sindicalistul spune că nu ai loc să treci nici măcar cu bicicleta. ”Adică așa, într-o glumă, nici cu bicicleta nu poți să mergi prin stocul de cărbune de la Roșiuța, pe când în celelalte perimetre e o problemă destul de delicată cu stocurile de cărbune. Chiar au fost momente în care a trebuit să oprim circuitele și excavatoarele pentru că nu mai aveam unde să punem cărbune.

Am livrat peste limita declarată a stocului, ceea ce va genera o cheltuială în plus când e să-l încărcăm. Deci am fost nevoiți să oprim utilajele că n-am avut unde să punem cărbunele. Chiar în această perioadă din Motru, Roșiuța încarcă șase navete pe zi care au destinație Craiova și Ișalnița-Turceni”, a declarat sindicalistul la Tele 3.

Vizualizări: 6,420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: