Cum se aplică insolvenţa persoanelor fizice dacă nu mai pot plăti ratele la credite 

Multe persoane care au credite se plâng că nu-și mai pot achita ratele în această perioadă. Pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme  ANPC anunţă că îi ajută pe românii care au credite și nu-și mai pot plăti ratele. 

Românii care au credite, au acumulat datorii și nu le mai pot plăti pot apela la procedura specifică, de insolvență a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015. Aceștia pot cere ajutorul celor de la ANPC, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice, informează instituția prin intermediul unui comunicat de presă. Miercuri, 10 august, a avut loc întâlnirea periodică a Comisiei de Insolvență la Nivel Central. Prezenți au fost reprezentanți ai ANPC, ai Ministerelor de Finanțe, ai Muncii și Protecției Sociale, ai Justiției, dar și ai Oficiulului Național al Registrului Comerțului. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre condițiile actuale pe care le prevede Legea nr.151/2015 și posibilitățile amendării acesteia, în viitoarea sesiune parlamentară.

Prin intermediul aceluiași comunicat, ANPC a transmis că prin procedura de insolvență a persoanelor fizice este reglementată situația în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeșalonate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă unul. Persoanele fizice care dețin bunuri sau venituri urmăribile și nu se încadrează pentru procedura pe bază de plan de rambursare pot alege procedura prin lichidare de active.

În schimb, persoanele fizice care au depășit vârsta standard de pensionare și nu mai pot lucra pot beneficia de ștergerea datoriei, asta dacă valoarea acesteia este de maximum 10 salarii minime pe economie, a mai informat ANPC.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: