Roșca: Acest proiect va trece, o să vedeți

Președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, este sigur că proiectul de lege care ar putea permite pensionarea mai devreme a celor care lucrează în condiții deosebite va fi adoptat, în ciuda avizului negativ de la guvern. Liberalii îi acuză pe pesediști de faptul că promit această lege la Gorj, dar că la București votează împotriva acesteia. “Unii au intrat în campanie mai devreme decât este legal să intre și au considerat dumnealor că trebuie să manipuleze lucrurile într-un sens sau altul. Eu vreau să îi asigur pe toți salariații din complex că în următoarea perioadă se va clarifica momentul în care va ajunge acest proiect în plen, că va trece și va produce efecte”, a spus Roșca la Tele 3.

De această lege ar beneficia circa opt mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia. “Acest proiect va trece, o să vedeți că va ajunge în plen și va fi votat”, a ținut să sublinieze liderul sindical.

Roșca a spus că se bazează “pe asigurările primite în acest sens de la mai multe persoane”.

Proiectul a trecut în precampania de la europarlamentare prin Senat, dar la Camera Deputaților s-a poticnit. Vin însă alte alegeri, premierul Dăncilă este candidat la prezidențiale, astfel că liderii sindicali din minerit se bazează pe asta. “O să vedeți că acest proiect va trece și noi trebuie să jucăm un rol important în perioada aceasta, de a ține legătura cu toate partidele pentru a-i conștientiza pe politicieni de importanța acestui proiect”, a concluzionat liderul sindical. (M.M.)

Vizualizări: 4,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: