Roşca şi Bădiţa şi-au conservat funcţiile până în 2017

Congresul de înființare a Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO) a avut loc vineri, ocazie cu care a fost adoptat statutul. Liderii sindicatelor care au fuzionat şi-au conservat funcţiile prin statut pentru o perioadă de câţiva ani, deşi în ultimele săptămâni le-au vorbit minerilor şi energeticienilor de alegeri uninominale în termen de şase luni. Potrivit statutului, Roşca rămâne lider la Roşiuţa până în 2017, la fel şi Bădiţă la Lupoaia.

Peste 10.000 de mineri și energeticieni au aderat, potrivit lui Ion Rușeț, la Sindicatul Mine Energie Oltenia. Congresul de înființare a fost unul fără surprize, funcțiile fiind împărțite frățește și nu provizoriu, ci chiar și pe trei ani de acum înainte. 

Și-au conservat funcțiile

Din conducerea SMEO fac parte 11 persoane. În statut sunt prevăzute mai multe comisii, departamente și birouri. Practic, conducerea este formată din liderii sindicatelor ce au aderat la acest proiect. Foștii președinți de sindicate conduc acum departamente și secretariate. Astfel, au fost înființate Departamentul Zonal Jilț - Adrian Marciuc, Departamentul Zonal Turceni- Eugen Iovan, Roșiuța- Nelu Roșca, Lupoaia- Nicolae Bădiță, Craiova II- Aurel Nanu Mic, Secretariat Independent CFU Rovinari- Marcel Dobrogeanu, Secretariat Independent subteran Motru- Constantin Tudor și Secretariat Independent CFU Motru- Ion Popescu. Din conducere mai fac parte  Cornel Coravu, Marian Pescaru, Dumitru Doman și Constantin Voicu.

statut_1

Liderul Ion Rușeț a menționat că peste șase luni vor fi alegeri. “Nu există candidați, există o înțelegere. Discutăm despre o conducere provizorie. Probabil, cel mai târziu în luna septembrie președintele va fi ales prin vot direct, șefii departamentelor zonale prin vot direct, reprezentantele organizațiilor de femei, reprezentantul tineretului, liderii de secretariat”, a declarat Ion Rușeț. Dar potrivit statutului, nu vor fi alegeri pentru toată lumea. Potrivit alin 1 de la art. 58 al statutului, aprobat tot vineri, “alegerile pentru șeful de departament, membrii Biroului Operativ, membrii Consiliului Departamental, membrii Birourilor Operative din cadrul secretariatelor, precum și membrii Consiliilor de Coordonare din cadrul secretariatelor la Departamentul Zonal Jilț se vor desfășura în trimestrul III din 2016”. Mai departe, sunt alte șapte alineate care prevăd alegeri la sfârșitul anului 2015 la Turceni, la începutul anului 2017 la Roșiuța, la finalul lui 2017 la Lupoaia, la finalul anului 2014 la Craiova II și la finele lui 2016 la CFU Rovinari, la CFU Motru și subteran Motru.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: