Nelu Roşca: CE Oltenia nu va începe negocierile pe 23 ianuarie

Liderul sindical de la Roşiuţa, Nelu Roşca, a declarat ieri la un post de televiziune că administraţia CE Oltenia „în nici un caz nu va începe negocierile cu sindicatele pe 23 ianuarie”. Interesant este că administraţia nu s-a pronunţat în acest sens, având termen ziua de azi să dea un răspuns celor trei federaţii sindicale din cele patru semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă, ce au cerut negocieri. Faptul că Nelu Roşca vorbeşte în numele administraţiei este încă un semn al complicităţii dintre sindicaliştii care au pus bazele Sindicatului Mine Energie Oltenia cu Ciurel şi Răuţ.

Nelu Roşca este unul din sindicaliştii care au ales să facă parte din viitorul Sindicat Mine Energie Oltenia. Acesta spune că sindicatele care s-au orientat spre SMEO au notificat deja administraţia CE Oltenia cu privire la faptul că retrag mandatul Federaţiei Naţionale Mine Energie de a negocia.

FNME, Federaţia Energetica şi Federaţia Univers pot negocia în numele sindicatelor care au rămas afiliate, mai ales că viitorul sindicat are de parcurs proceduri în instanţă care durează între două şi patru luni pentru înfiinţare şi alte proceduri de durată pentru obţinerea reprezentativităţii, în cazul în care va deveni majoritar în complex. Cu toate acestea, Nelu Roşca este sigur că administraţia CE Oltenia nu va negocia cu federaţiile, ci va aştepta înfiinţarea sindicatului lui Ruşeţ. „Nu ştiu când o să înceapă negocierile, în nici un caz pe 23 ianuarie. Noi am notificat faptul că retragem mandatul FNME de a negocia”, a spus Roşca la TV Sud.

Cei de la FNME susţin însă că ei sunt cei care vor negocia, fiind mandataţi în acest sens de sindicatele rămase în federaţie. CCM a fost negociat pe o perioadă de doi ani, din partea salariaţilor semnând patru federaţii sindicale.

„Să nu facem promisiuni deşarte”

Nelu Roşca vrea să negocieze, dar nu ştie ce. „Nu are rost să facem acum promisiuni deşarte. Trebuie să vedem cifrele companiei, să facem o analiză, să punem pe hârtie”, a spus Roşca. Acesta a spus că anul trecut nu s-au pierdut drepturi, doar că acestea nu au fost acordate!!! „Nu putem să spunem că anul trecut s-au pierdut drepturi, nu au fost acordate drepturi. Să nu uităm că a fost perioada Paştelui în care toate termocentralele au fost pe zero. Dacă nu vrem să înţelegem că au fost probleme, dacă vrem să ne minţim că suntem frumoşi, putem să o facem”, a spus Roşca, dând încă o dată asigurări că acordul de modificare a CCM va fi negociat de SMEO.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: