Salată de legume conservate pentru iarnă

Vara aveţi la dispoziţie toate legumele necesare pentru a prepara o salată foarte gustoasă pentru iarnă. Este vorba de o rețetă simplă de salată care se prepară în doar câteva minute.

Salata se prepară foarte ușor și este accesibilă tuturor pentru că în această perioadă preţurile legumelor de vară sunt destul de mici în comparaţie cu perioada de toamnă-iarnă. Salata conţine mai multe tipuri de legume şi se poate servi oricând, dar poate fi păstrată foarte bine în cămară pentru iarnă.

Ingrediente:

- 1 kg de varză

- 1 kg de roșii

- 1 kg de castraveți

- 1 kg de ardei grași

- 1 kg de morcovi

Ingrediente pentru marinadă:

-      200 ml de ulei

-      200 ml de oțet de 9 %

-      8 lingurițe de sare

-      16 lingurițe de zahăr

Mod de preparare: Se taie toate legumele ca pentru salată în dimensiunile preferate, de preferat cât mai mărunt posibil, mai ales varza, şi se dă morcovul prin răzătoare după care toate legumele tocate se amestecă bine.

Se adaugă în legume toate ingredientele pentru marinadă, se amestecă bine și se pune totul la foc. După ce începe să fiarbă se amestecă bine şi se mai lasă câteva minute să fiarbă pentru a se fierbe omogen toate legumele.

Se pune salata în borcane sterilizate şi se acoperă cu sucul în care a fiert, e posibil să rămână mai mult suc pentru că legumele lasă apă.

Se pun capacele şi sterilizează din nou iar după ce s-au răcit se pot pune la cămară pentru iarnă. Se serveşte ca garnitură pentru friptură sau pentru ce alte feluri de mâncare preferaţi.

Vizualizări: 3,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: