Gustare rapidă de vinete cu usturoi

Dacă vă doriţi o gustare de sezon care se poate prepara rapid, vinetele cu usturoi sunt o alegere perfectă. Seamănă foarte mult la gust cu ciupercile cu usturoi şi se prepară asemănător, dar sunt mult mai gustoase.

Vinetele se prepară rapid și pot fi servite atât pe mesele festive, cât și ca gustare în zilele de vară. Este o gustare este foarte ușoară, dar și consistentă în același timp. Vinetele se marinează timp de o zi aşa că aprovizionaţi-vă din timp pentru a le putea prepara rapid.

Ingrediente:

-2 kg de vinete

-1 căpățână de usturoi

-250 g de mărar

-un pahar de de ulei de floarea soarelui

-10 linguri de oțet de 9 %

-1-2 linguri de sare

-2.5 l de apă

Mod de preparare: Tăiați vinetele cuburi, cu latura de aproximativ 1.5 cm. Fierbeți apa şi  adăugați oțetul și sarea apoi puneți vinetele în marinata clocotită și fierbeți-le timp de 5 minute.

Scoateţi vinetele în strecurătoare și lăsați să se scurgă timp de o oră până se răcesc. Adăugați în vinete usturoiul, mărarul și uleiul.

Puneți vinetele în borcane, închideți-le cu capace de plastic și dați-le la frigider pentru o zi. După o zi vinetele sunt gata pentru servit.

Vizualizări: 2,850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: