Roşiile cresc de zece ori mai repede cu îngrăşământ natural

Pasionaţii de grădinărit apelează la trucuri care ajută legumele să crească mai rapid, fără a folosi însă îngrăşăminte chimice. Există un îngrășământ natural la îndemâna tuturor care determină creșterea de 10 ori mai rapidă a roșiilor.

Dacă tufele de roșii din grădina voastră nu se dezvoltă bine, ci rămân mici și ușor gălbui, trebuie neapărat să le fertilizați cu o infuzie de găinaț de pasăre. Aceasta este bogată în multe micro și macroelemente folositoare pentru plante, printre care se află azotul, potasiul şi calciul

Pentru a prepara infuzia aveţi nevoie de o jumătate de găleată de găinaț proaspăt şi apă stătută.

Puneți găinațul în găleată, după care turnați apă peste el până când veți umple găleata şi amestecați. Acoperiți găleata cu un capac și lăsați găinațul să fermenteze pe parcursul a 7-10 zile, dar amestecați-l minim o dată pe zi. Infuzia de găinaț trebuie diluată înainte de utilizare: 200-250 ml de infuzie la 10 litri de apă stătută. Înainte de fertilizare solul din jurul plantelor trebuie udat foarte bine.

Prima fertilizare se realizează după primele 2 săptămâni de la plantarea răsadurilor de roșii în grădină, iar a doua fertilizare - peste 10-14 zile. Turnați aproximativ 350 ml de soluție diluată într-o adâncitură realizată între tufele de roșii. Se recomandă să udați solul și după fertilizare. Uneori a doua fertilizare nu este necesară şi vă puteţi orienta la faţa locului, după aspectul tufelor de roșii, deoarece este important să nu le fertilizați excesiv. Veți observa rezultatul muncii peste aproximativ o săptămână când tufele de roșii încep să crească repede și foarte frumos.

Vizualizări: 2,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: