Încă două meciuri din Liga 1 amânate din cauza coronavirusului

A fost definitivat programul etapei a 4-a din play-off şi programul etapei a 5-a din play-out şi încă două meciuri de fotbal din România au fost amânate din cauza coronavirusului.  Partidele FC Botoşani - CFR Cluj, play-off etapa a 4-a, şi Dinamo - Sepsi, play-out etapa a 5-a, urmează să fie programate în funcţie de decizia DSP.

Ministrul Sportului, Ionuţ Stroe, a vorbit, în direct la Digi24, despre situaţia fotbalului românesc unde, în acest moment, există două cazuri depistate de COVID-19: la magazinerul lui Dinamo şi la medicul celor de la FC Botoşani. "În faza inițială, când am descris modul în care să se reînceapă antrenamentele și competițiile, acești oameni erau negativi.

Odată cu relaxarea măsurilor și dorința lor de a părăsi cantonamentele, s-a lăsat garda jos și avem două cazuri. Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală, cluburile au cazuri de COVID-19. Sper să nu se mai întâmple, să trateze cu seriozitate ce s-a întâmplat. Pentru că sunt greșeli. La testele inițiale erau negativi dar s-au pozitivat ulterior. Și-au dorit foarte mult cluburile, au făcut apel la autorități pentru a le permite să părăsească aceste cantonamente. Unii au făcut-o înaintea deciziei autorităților și avem situații în care au contactat virusul. El nu face diferența. Să nu-și închipuie cineva că sportivul e protejat față de omul simplu. Acești oameni, împreună, sunt o comunitate de 600-700 persoane care au contact direct. Nu mai există restricții legate de distanțare, fotbalul înseamnă contact, efort, tot ce înseamnă risc epidemiologic ridicat. În aceste competiții, într-o lună, se vor întâlni unii cu alții. Cluburile trebuie să înțeleagă și să respecte ceea ce autoritățile au descris în acele norme care să le reglementeze activitățile", a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, la Digi24.

Dacă situaţia va continua şi vor mai apărea şi alte cazuri Liga 1 s-ar putea opri din nou, fiind greu de crezut că se va mai putea juca fără aproximativ jumătate din echipe.

Vizualizări: 853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: