Pandurii, forţaţi să renunţe la vestiarele construite de club

Pandurii Târgu Jiu va putea juca pe noul stadion Municipal dacă va plăti o sumă modică pentru fiecare meci disputat, conform unei propuneri a primarului Marcel Romanescu. Cei de la Pandurii nu au dat încă un răspuns oficial, pentru că este vorba de anumite condiţii pe care primarul vrea să le impună, dar şi de spaţiile pe care Pandurii le amenajase şi le avea la dispoziţie conform contractului de comodat.

Primarul Marcel Romanescu a spus că nu mai vrea să depindă de Pandurii pentru ca alte echipe să poată juca pe stadion, deşi până acum nu s-a întâmplat acest lucru decât la nivel declarativ.

Celelalte două echipe care au evoluat pe stadion nu au avut acordul celor de la Pandurii să poată juca.  ACS Viitorul Târgu Jiu (Liga 2) și FCU Craiova (Liga 3) au putut disputa meciurile pe noua arena din Târgu Jiu doar cu acordul Primăriei Târgu Jiu.

Conform hotărârii Consiliului Local Târgu Jiu din 2019, noul stadion poate fi închiriat contra sumei de 10.000 lei/ joc, la care se adaugă 2000 lei pentru cazul în care se folosește și nocturna. ”O să propun Consiliului Local o anumită taxă modică, de un leu, simbolic, pentru că, la momentul ăsta, pe lege, la modificările care s-au făcut în 2019, nu mai putem oferi cu titlu gratuit baza sportivă. Dar putem să mergem pe o sumă modică pe care clubul Pandurii să o plătească și să folosească această arenă, ținând cont de faptul că, la clubul Pandurii, Consiliul Local este încă membru asociat. Și este o normalitate până la urmă. Cum să plătească clubul Pandurii o taxă similară cu cea pe care o plătesc celelalte echipe, în condițiile în care nu s-ar face transferul decât din bugetul clubului într-un buget local care, până la urmă, tot cu destinația asta ar fi folosite aceste sume”, a explicat primarul Romanescu, atunci când a oferit celor de la Pandurii, verbal deocamdată, acest „măr otrăvit” care ar scuti primăria de consecinţele procesului pe care Pandurii l-a intentat pentru respectarea contractului de comodat, dar ar lăsa echipa tot fără vestiare, cum este şi acum.

Pandurii ar trebui să beneficieze, conform documentelor semnate cu primăria, de vestiarele şi anexele pe care echipa le-a construit practic de la zero, sub vechea tribună oficială, dar Primăria vrea ca Pandurii să renunţe la aceste vestiare, în condiţiile în care vestiarele noi ale stadionului echipele le pot folosi doar în ziua jocului.

Vechile vestiare ale celor de la Pandurii erau folosite zilnic pentru antrenamente de jucătorii primei echipe, de când a fost evacuată din acestea Pandurii folosind niste vestiare mici şi improprii de la Centrul de Juniori.

Galerie foto


Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: