Rotaru şi pedichiura la birou: Am fost şantajat

Şedinţa desfăşurată de Consiliul Local Târgu Jiu, luni, la sediul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” nu a adus cu ea nici un „scenariu” nou, „actorii” de pe scenă votând pe repede înainte o ordine de zi extrem de stufoasă şi cunoscută doar de ei. La finalul „piesei” şi-a intrat însă deplin în rol directorul Marian Rotaru, care şi-a turnat cenuşă în cap şi a încercat să explice cum a fost el şantajat cu poza care l-a făcut faimos în toată ţara.

Sala de spectacole a teatrului a fost destul de plină cu oameni veniţi să asiste la o şedinţă în care consilierii ar fi trebuit să discute despre parcarea de la Piaţa Centrală. Subiectul nu a fost însă pe ordinea de zi şi aşa s-a ajuns ca şedinţa să fie una seacă. Ordinea de zi a fost dezbătută pe repede înainte, consilierii votând în unanimitate cam tot ce a fost de votat. Discuţiile între ei s-au purtat în şedinţele de comisii de specialitate, aşa că în plenul Consiliului Local, aleşii doar au ridicat mâna, oamenii din sală încercând să prindă din zbor despre ce e vorba.

Sceneta lui Rotaru

După încheierea şedinţei, consilierii locali ai PSD şi ALDE au plecat destul de repede din sală, doar Cristian Toader Pasti mai rămânând câteva minute. Pe scenă a urcat în mare grabă Marian Rotaru, dispus să îşi toarne cenuşă în cap în faţa publicului care venise pentru un alt „scenariu”. El a vorbit despre fotografia în care apare la birou, desculţ, în timp ce o subordonată îi face pedichiura. „Îmi pare foarte rău. Vreau să îmi cer scuze public pentru tot ceea ce s-a întâmplat, a fost neinspiraţie în acea zi nefericită. Am o adeverinţă medicală. Îmi cer scuze şi dumneavoastră şi tuturor pentru ceea ce s-a întâmplat. Vreau să vedeţi de unde au plecat aceste presiuni ale mele şi şantaje”, a spus Rotaru, continuând: „Din prima zi când m-am dus la Direcţie, am fost băgat sub papucul lor, parcă ei ar fi condus 12 ani o primărie fără să aibă probleme, nu eu. În 12 ani nimeni nu m-a putut acuza de ceva. Îl întreb acum pe dl. Popescu să mă audă, pe dl. Gherghe şi dl. consilier Ştefan, dl. Berca a plecat, că şi dânsul a votat, că e în aceeaşi chestie, dacă ştie cumva în perioada când trebuia să ia dl. primar Romanescu, m-am dus de două ori cu maşina mea la Piteşti ca să le aduc ziarele şi dacă nu le-am descărcat cumva la dânsul acolo la «Royal» sau ce are (n.r. – corect e «Regal»). Dacă ştie cumva dl. viceprimar Tudor dacă nu m-au trimis de 3 ori să aduc bustul lui Culcer de la Arad. Eu nu aveam în fişa postului asemenea lucruri. Nu m-am dus să spun la nimeni. Dacă ştie cumva dl. Aurel Popescu, de ce oare când am fost la Bucureşti în ziua în care a venit la Direcţia Publică de Patrimoniu, fără să mă anunţe, nu era obligat, dar moral, de ce nu am fost anunţat şi eu ca să spună că în seara următoare va ieşi acea nenorocită de poză. Pentru că ştia că am documente pe care le voi face publice, nu pentru a-mi apăra imaginea, ci pentru că am greşit şi am făcut lucruri foarte bune la Direcţia Publică de Patrimoniu”, a spus Rotaru, care a menţionat că nu a fost „pus” director de „ei”, ci a câştigat postul printr-un concurs.

Romanescu ştia de „şantaj”

În faţa oamenilor veniţi la şedinţa de Consiliu Local, Marian Rotaru a menţionat şi că îl informase din timp pe Marcel Romanescu despre şantajul la care era supus. „M-am dus la domnul primar şi este martor, şi ştiu că este un om de bună calitate, nu l-am auzit vreodată să mintă. V-am informat domnul primar cu trei săptămâni înainte, îmi cer scuze că vă pun întrebarea, poate nu e politicos din partea mea. V-am spus că va ieşi acea poză în ziar?”, i s-a adresat Rotaru lui Romanescu, primarul menţionând doar că „nu mi-aţi spus ce va ieşi”. Rotaru a mai avut o singură replică, „da, în sfârşit…”, după care oamenii din sală i-au cerut să spună cine sunt cei care îl şantajează pentru că, altfel, şantajiştii săi încep să semene cu asasinii plătiţi să îi facă felul lui Liviu Dragnea.

„Colegii din direcţie, numele nu le pot da pentru că e un dosar penal şi mi-a spus avocatul să nu dau nume. (…) M-au ponegrit, m-au făcut cum au vrut, am adus adeverinţă medicală, mi-am recunoscut fapta, dar să mă toci o lună de zile pe mine şi familia mea, am fost ameninţat cu moartea, în toate punctele de vedere. În Direcţia Publică de Patrimoniu sunt colegi care spun că mă dau cu capul de pereţi, că mă scot afară. Sunt nume, dar e un dosar în lucru. Eu, cu domnul primar, de când a venit, am scutit Direcţia cu sute de miliarde de lei vechi. Că am făcut să fie treaba bine, am fost şantajat de n-a fost nimeni niciodată aşa”, a mai spus Rotaru.

La finalul acestei întâmplări, Marcel Romanescu a menţionat că nu are ce comentariu să facă pe seama celor spuse de Rotaru, el remarcând doar că, pe scena de la teatru, în faţa oamenilor, consilierii au fost mult mai tăcuţi, chiar muţi, în comparaţie cu şedinţele ce aveau loc la primărie. „Nu am nici un fel de reacţie pentru că nu vreau să fac astfel de precizări. Nu mă interesează lucrurile astea. Cât despre domnii consilieri, când ajung pe scenă sunt mai puţin cuvântători decât în sala de Consiliu, deci nu sunt întotdeauna buni actori”, a menţionat edilul.

Vizualizări: 2,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: