Închisoare pentru un şofer recidivist

Un tânăr din Dragoteşti riscă să ajungă în spatele gratiilor după ce magistraţii din Motru l-au condamnat la închisoare cu executare într-un dosar în care a fost acuzat că s-a urcat la volanul unei maşini fără să aibă permis de conducere. Mai mult, şoferul de ocazie, Daniel Duică, era şi sub influenţa băuturilor alcoolice, el reuşind în cele din urmă să se răstoarne cu autoturismul, pe care l-a înfipt în curtea unui localnic. Instanţa a dispus acum condamnarea lui la 1 an de închisoare, dar pedeapsa primită este mai mare pentru că tânărul este deja recidivist. Mai avea o condamnare de 1 an şi 4 luni dintr-un alt dosar anterior, iar acum cele două pedepse au fost contopite într-una care îl va băga pe inculpat după gratii dacă rămâne definitivă în forma actuală.

„Anulează beneficiul suspendării executării pedepsei sub supraveghere dispusă prin sentinţa. (…) Contopeşte pedepsele cu închisoare, urmând ca inculpatului să i se aplice pedeapsa cea mai grea, de 1 an închisoare, la care se va adăuga un spor de 8 luni închisoare, pedeapsa rezultată de 1 an şi 8 luni închisoare urmând să fie adăugată la pedeapsa anterioară, faţă de care este reţinută starea de recidivă, de 1 an şi 4 luni închisoare aplicată inculpatului (…). Inculpatul execută 3 ani închisoare”, a stabilit Judecătoria Motru.

Magistraţii au prelungit şi starea de arest la domiciliu în care inculpatul se află încă din luna februarie, când a comis infracţiunile pentru care a fost condamnat acum.

Vizualizări: 907

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: