LOVITURĂ! Pandurii a blocat conturile CE Oltenia

Principalul acţionar de la Pandurii are conturile blocate şi se plânge deja de problemele pe care le generează această acţiune. Complexul Energetic Oltenia a încercat în instanţă să evite acest lucru, dar, la fel ca şi restul acţionarilor care au fost obligaţi de judecători să îşi achite cotizaţiile restante către club, nu a reuşit decât să prelungească o stare de fapt care numai lucruri bune nu poate să îi aducă.

Executorul judecătoresc Constantin Cerbulescu a făcut primul pas în a pune în aplicare sentinţa Tribunalului Gorj prin care acţionarii de la Pandurii sunt obligaţi prin decizie judecătorească să plătească la bugetul clubului cotizaţii neachitate în ultimii ani şi care însumează peste 2 milioane de euro.

Complexul Energetic Oltenia a încercat să facă tot ce a putut pentru a evita executarea silită şi a reuşit chiar ca într-o singură zi să depună cerere la instanţă şi să obţină şi o decizie de „suspendare a suspendării executării silite”. Operaţiunea respectivă a costat bugetul companiei 50.000 de lei, o sumă cu care echipa de fotbal se putea finanţa lejer până la sfârşitul anului, aici salariile nefiind plătite de câteva luni. Complexul, la fel ca şi restul acţionarilor, speră că reuşească la Curtea de Apel Craiova să obţină anularea deciziei prin care trebuie să restituie banii datoraţi clubului, dar până atunci trebuie să facă faţă situaţiei actuale.

Doi dintre membrii Directoratului CEO, respectiv Sorinel Boza şi Constantin Bălăşoiu, au transmis o adresă către administratorul judiciar de la Pandurii în speranţa că, astfel, executorul judecătoresc va fi convins să renunţe la executarea silită. Conturile companiei au fost blocate în ciuda celor 50.000 de lei cheltuiţi până acum prin instanţă pentru a evita acest lucru. Situaţia nu pare deloc una uşoară pentru CEO, şefii companiei transmiţând prin adresa respectivă un mesaj aproape disperat. Lucrurile vor lua o turnură complet neplăcută dacă principalul acţionar va rămâne în continuare fără bani, asta în contextul în care compania nu s-a gândit să clarifice lucrurile în privinţa finanţării acordate Pandurilor în momentul în care a văzut că nu mai are posibilităţi de a susţine mişcarea sportivă.

Acum, toate băncile la care are CEO conturi au răspuns favorabil solicitării Biroului Executorului Judecătoresc, iar suma blocată este de 12,7 milioane lei. Jumătate din sumă se regăseşte într-un cont la BRD, iar 4,4 milioane lei la Alpa Bank, la BCR fiind, de asemenea, aproape 1,7 milioane lei.

Situaţie dificilă

Consecinţa executării silite a conturilor până la achitarea datoriilor către Pandurii a generat deja probleme la CEO, Boza şi Bălăşoiu precizând în adresa trimisă clubului că lucrurile se pot complica şi mai mult în următoarea perioadă. „Vă rugăm să solicitaţi Biroului Executorului Judecătoresc Constantin Cerbulescu deblocarea tuturor sumelor indisponibilizate după data primirii certificatului de grefă şi să permiteţi utilizarea conturilor fără reţinerea sumelor care se alimentează zilnic şi eliberarea sumelor poprite de toate instituţiile bancare, cu excepţia unei singure bănci care a confirmat poprirea sumei pe care o solicitaţi. Solicităm aceasta întrucât condiţionarea utilizării conturilor curente conduce la obligarea societăţii la accesarea liniilor de credit generatoare de costuri suplimentare, neachitarea la termen a obligaţiilor către bugetul de stat şi a ratelor la creditele contractate, precum şi întârzieri la achitarea facturilor cu posibilitatea suportării unor penalităţi contractuale”, se precizează în documentul respectiv. Aici este menţionat şi faptul că vor apărea întârzieri la plata facturilor, a salariilor către angajaţi şi la buna funcţionare a producţiei de energie electrică.

Altfel spus, CEO poate ajunge ca Pandurii doar pentru că nu a găsit o cale amiabilă de împăcare cu clubul. Până acum Pandurii le-a transmis mai multe solicitări acţionarilor săi de a se întâlni şi a negocia plata eşalonată a sumelor stabilite de instanţă drept sume certe care trebuie achitate. Acţionarii au refuzat discuţiile pe acest subiect, convinşi fiind că au dreptate. Până acum s-a văzut că, apelând la calea legală, Pandurii a avut de câştigat în faţa celor care tot speră ca într-o zi clubul să dispară şi să intre în faliment.

PROCES

Procesul cu acţionarii pentru plata cotizaţiilor restante continuă toamna aceasta la Curtea de Apel Craiova, acolo unde clubul cere instanţei să recunoască datorii nu de 2 milioane de euro cum s-a stabilit la Târgu Jiu, ci de 4 milioane. Clubul are documente în acest sens, iar dacă obţine o asemenea decizie definitivă mai poate spune cineva ceva despre ce se va întâmpla apoi?

Vizualizări: 4,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: