Rovinăreancă, la un pas de moarte din cauza soţului

O tânără din Rovinari a fost ieri la un pas de a muri după ce a luat singură decizia de a-şi pune capăt zilelor. Sătulă de ameninţările primite din partea soţului şi de teama că la viitorul divorţ va rămâne fără singurul său copil, aceasta a înghiţit cât mai multe medicamente, tatăl ei fiind cel care a descoperit-o şi a reuşit să o salveze până nu era prea târziu. Tipic sistemului sanitar, femeia a fost plimbată două ore până să ajungă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului din Târgu-Jiu. Acesta a fost dusă iniţial la Spitalul din Rovinari şi apoi la Spitalul 700.

Paula Gurincu este căsătorită de un deceniu cu Ion Kovach, un bărbat venit din Maramureş pentru a lucra în minerit şi pe diferite şantiere din Oltenia. Ieri dimineaţă, femeia de 28 de ani a decis să îşi încheie socotelile cu viaţa, convinsă fiind că la divorţul ce va începe în curând va rămâne fără băiatul de 9 ani, pe care spune că îl iubeşte enorm. „Probleme de familie, nu am suportat să mă văd fără copil şi nu am mai îndurat ameninţările venite de la fostul soţ”, a spus femeia, de pe patul de spital, după ce medicii au reuşit s-o aducă la viaţă. „Am luat pastile pentru că am vrut să mă omor. Am probleme mari, trec printr-un divorţ cu soţul, am un copil de 8 ani, nu am serviciu şi m-am certat şi cu părinţii. Sunt foarte supărată şi de aia am vrut să mă omor. Mi-a venit rău şi m-a găsit mama mea, iar de aici nu mai ştiu nimic”, a mai spus Paula.

„Am găsit-o pe jos, era inconştientă“

În ultima vreme Paula locuia cu părinţii săi la etajul patru al unui bloc din oraş, marţi seara aceştia descoperind-o cu un pumn de medicamente pe care le luase cu ea în baie. „Am văzut că nu mai iese de acolo şi atunci a intrat nevastă-mea să vadă ce se întâmplă. Stătea pe marginea căzii cu un pumn de medicamente, şi eu şi soţia fiind bolnavi şi, normal, având tratament de urmat. Le băgase într-o hârtie igienică şi nu vroia să ne spună ce face, am discutat cu ea, am crezut că am lămurit-o că nu-i bine să facă asemenea prostii, că merită să trăiască, iar acum, de dimineaţă, eu m-am dus să duc băieţelul la şcoală. Ea a rămas singură acasă pentru că soţia a plecat şi ea în oraş, iar eu m-am gândit să-i dau telefon s-o întreb ce face. Nu mi-a mai răspuns de nici un fel şi atunci m-am gândit că e o problemă. Am sunat soţia şi ne-am dus amândoi acasă. Am găsit-o pe jos, era inconştientă, vai de ea, salvarea era plecată din oraş la un alt caz, am găsit un domn care m-a ajutat cu maşina şi am dus-o la spital”, povestea ieri Constantin Gurincu, tatăl femeii.

Plimbată pe la spitale

         

Ea a fost dusă iniţial la spitalul din Rovinari, iar apoi a fost transportată la Spitalul 700 din Târgu-Jiu. După aproximativ 2 ore a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean unde i s-a acordat primul ajutor. „Am primit o pacientă care în scop suicidal a ingerat o doză mai mare de medicamente care provoacă somn. Ea a ajuns destul de târziu la noi la UPU. Din câte am înţeles a fost la spitalul din Rovinari, apoi la spitalul 700 şi după câteva ore a ajuns la noi. În tot acest timp nu ştiu dacă i s-a făcut ceva, cert este că este somnolentă din cauza pastilelor, noi i-am acordat primul ajutor, i-am făcut spălături gastrice şi aşteptăm să vedem cum evoluează starea de sănătate”, a declarat Liliana Crăciun, medic la UPU. 

Incidentul de ieri se petrece cu puţin înainte de a începe judecarea divorţului dintre cei doi, tatăl Paulei spunând că ultimele zile au devenit de coşmar şi pentru el, întrucât ginerele ameninţă toată familia cu răzbunări dure. „Nu mai putem dormi noaptea. Am ajuns să rup cartelele la telefon, să le schimb la câteva zile pentru că el află noile numere şi ne sună şi ce ne spune la telefon nu puteţi scrie niciodată în ziar. Numai cuvinte vulgare, obscene, ne ameninţă, numărul ei l-a dat şi la câţiva golani în oraş care o sună şi tot aşa îi vorbesc urât. Păi el e tată de copil, că a mai făcut şi puşcărie înainte de a veni aici- Ce educaţie poate el oferi, că zice că vrea să ia băiatul- Mie unul mi-e teamă că poate oricând veni acasă pentru a face o prostie”, spune tatăl.

 „În urmă cu câteva zile a fost depusă o sesizare din partea femeii care se plânge de comportamentul violent al soţului, dar acesta este plecat din localitate în alt judeţ al ţării, pentru a lucra, şi în consecinţă, deocamdată, nu a putut fi audiat”

Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: