Rovinari: Creşă în locul cantinei sociale

Cantina socială din Rovinari a fost desfiinţată. Autorităţile au anunţat că vor să transforme clădirea în creşă mai ales că primesc multe solicitări din partea oamenilor. Cantina funcţiona pentru 100 de rovinăreni cu dificultăţi financiare şi consuma în jur de 900 de mii de lei în fiecare an.

Lucrările vor demara în scurt timp. Clădirea în care a funcţionat până anul trecut cantina socială va fi transformată în creşă, iar investiţia va fi suportată din bugetul local.

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a explicat că fosta cantină producea o gaură mare în bugetul primăriei în fiecare an. „Am avut şi o cantină de ajutor social. A fost închisă. În locul acelei cantine, lucrăm acum să facem o creşă pentru copiii din oraş, iar, pe viitor, ne dorim să ajungem cu şomajul aproximativ de 0,1% şi aceşti oameni să înveţe cultul muncii, nu statul degeaba acasă, pe ajutor de la stat. Consuma primăria cu această cantină în jur de 9 miliarde de lei vechi pe an pentru 100 de persoane. Am fost înjuraţi la început că vrem să o desfiinţăm, dar oamenii au înţeles apoi că este un lucru bun”, a explicat primarul Robert Filip.

Vizualizări: 2,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: