Rovinari: Tineri prinşi că fac mizerie, puşi să dea cu mătura

Poliţiştii locali din Rovinari sunt extrem de activi şi nu ezită să îi facă de râs pe facebook pe cei care încalcă regulile bunului simţ. Cei care aruncă hârtii sau coji de seminţe sunt puşi să dea cu mătura, fotografiaţi şi arătaţi lumii. La fel cei care parchează pe trotuar sau pe trecerile de pietoni.

Mulţi rovinăreni nu ştiu de exemplu că, atunci când îşi renovează apartamentele, nu pot arunca molozul în ghenele destinate gunoiului menajer. Cei care fac asta, sunt rapid identificaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere şi sancţionaţi. „A fost identificată persoana care în data de 23-07-2018, în jurul orelor 21:00, a depozitat mai mulţi saci cu moloz la platforma de selectare a gunoiului situată în zona bl D3. Urmează a fi sancţionată conform H.C.L 96/2018”, este mesajul Poliţiei Locale Rovinari, însoţit de o fotografie.

Au fost localnici care s-au mirat că asta este în afara legii, mai ales că molozul era în saci, dar li s-a explicat că pentru moloz se plăteşte separat.

 

Campanie împotriva mizeriei

Poliţiştii locali din Rovinari ajută şi la menţinerea curăţeniei în oraş. Atunci când surprind persoane care aruncă hârtii sau coji de seminţe, le pun câte o mătură în mâini şi îi pun la curăţenie. Câţiva tineri au fost amendaţi pentru că au mâncat seminţe pe o bancă, lăsând cojile să cadă pe pavele. „Tinerii din imagine urmează a fi identificaţi şi sancţionaţi conform H.C.L 96/2018 pentru consum de seminţe şi aruncarea cojilor acestora pe jos”, este mesajul Poliţiei Locale Rovinari.

 

Amenzi pentru cei care parchează aiurea

Şoferii care îşi parchează maşinile pe trotuar sau, mai rău, pe trecerile de pietoni, sunt şi ei făcuţi de râs pe facebook. „Conducătorul autoturismului din imagine va fi sancţionat conform H.C.L 96/2018, deoarece în data de 22-07-2018, în jurul orelor 09:15, a staţionat cu autoturismul pe trotuarul cu pavele de pe str. Prieteniei”, este unul din mesaje.

Un alt mesaj arată că „În data de 14-07-2018, în jurul orei 11:10, conducătorul autovehiculului din imagine a staţionat pe trecerea de pietoni de pe str. Prieteniei, încălcând prevederile O.U.G 195/2002. Urmează a fi sancţionat conform legii”.

 

Au prins şi infractori

Poliţiştii locali din Rovinari au în palmares şi prinderea de infractori. „În data de 20-07-2018, în jurul orelor 01.15, patrula poliţiei locale şi patrula mixtă poliţist + jandarm, au identificat şi reţinut pe numitul M.V. din Rovinari, care a intrat prin efracţie în sediul S.C THOMAE SRL, situat pe strada Prieteniei, unde a sustras produse electronice în valoare de aproximativ 8000 lei. Bunurile au fost recuperate şi predate administratorului societăţii”, se arată într-unul din mesaje.

 Ce vor rovinărenii

Cei mai mulţi dintre localnici susţin demersurile Poliţiei Locale Rovinari şi chiar au noi solicitări. „Felicitări pentru toate iniţiativele astea. Vreau să văd şi o postare cum îi amendaţi pe cei care ascultă muzica la maxim în afara orelor de linişte”, a scris o localnică.

O altă rovinăreancă spune că este deranjată de gălăgia din cartier: „Poliţia Locală Rovinari ar fi bine să veniţi şi în părculeţul de la G-uri, între 23.00-00.00, să vedeţi chicoteli, urlete, râsete de parcă sunt «iepe», scuzaţi expresia, dar altfel nu m-am putut exprima, muzică şi alcool. Nu îmi stă în caracter să fac reclamaţii, dar dacă se întâmplă în fiecare seară, deja devine deranjant, mai ales ca avem copii mici”.

Cele mai multe dintre solicitări vizează însă câinii comunitari, localnicii cerând măsuri pentru ca aceştia să fie duşi în padoc.

Vizualizări: 7,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: