A aruncat gunoiul pe drum și s-a trezit cu el la uşă. „Trecem la amenzi!”

O tânără din Drobeta Turnu Severin a avut un şoc când s-a trezit la uşă cu un colet în care nu se afla nimic altceva decât gunoiul  pe care l-a aruncat pe Dealul Bujorăscu. Un bărbat din Motru, indignat de situaţie, a fost cel care i-a trimis femeii resturile menajere din pădure. O factură pe numele ei ar fi dat-o de gol.

Povestea a fost făcută publică de reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu pe Facebook, iar cel care a expediat pachetul cu gunoaie a fost felicitat pentru iniţiativă. „Felicitări, tinere! Aşa merită cei care poluează mediul!”, „Foarte bine ai făcut. Sigur se învaţă minte şi va fi un exemplu pentru cei care aruncă gunoaie în pădure”, „A venit tocmai de la Severin să arunce gunoaiele în Gorj? Ruşine!”, sunt doar câteva dintre mesajele care au curs pe reţeaua de socializare de la aflarea întâmplării.

Drumarii au atenţionat participanţii la trafic că vor face şi ei astfel de demersuri. Vor căuta indicii care să-i ducă la cei care aruncă gunoaiele pe marginea drumurilor ori în parcări. De asemenea, vor semnala cazurile comisarilor de mediu care vor aplica amenzi usturătoare. „Noi am tras de mult semnalul de alarmă. Nu mai aruncaţi gunoaiele pe marginea drumului sau în parcări, pentru că vă prindem până la urmă. Cu sprijinul tehnologiei de astăzi, a reuşit să-i cunoască multă lume pe cei care aruncă gunoaie. Cu sprijinul cetăţenilor, am mai găsit o metodă: expediem gunoiul direct la uşă! Am identificat o doamnă din Severin. A venit ea la Gorj, pe Dealul Bujorăscu, să arunce gunoiul. Probabil a uitat să-l arunce la ea, la ghenă. A fost identificată în baza facturilor aruncate la gunoi. Ne cerem scuze că am pus-o pe drumuri pe doamna respectivă şi a trebuit să ajungă la oficiul poştal. Probabil se bucura. Credea că cine ştie ce surpriză îi face cineva! Vom face următorul pas. Îi vom identifica pe cei care aruncă gunoaie, vom chema Garda de Mediu la faţa locului şi vor fi aplicate sancţiuni”, a avertizat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

„M-am învăţat minte”

Unsprezece kilograme de gunoi au încăput în coletul care a ajuns la uşa tinerei din Mehedinţi. „Când eram mic, am aruncat o gumă de mestecat pe jos. Un domn mai în vârstă m-a văzut, a venit şi mi-a pus guma de pe jos în păr. De atunci, m-am învăţat minte să nu mai arunc nimic pe jos. În zona Bujorăscu, am văzut gunoaiele pe jos, le-am împachetat şi le-am expediat la adresa pe care am găsit-o pe o factură aruncată printre gunoaie”, a transmis autorul acestei isprăvi.

 DRUMURI CURATE

Cei de la Drumurile Naţionale strâng, în fiecare lună, tone de gunoaie din urma celor care le aruncă la întâmplare. Cele mai multe resturi sunt „culese” din Rânca şi de pe Transalpina. „Până la urmă, se pare că tot pixul şi procesul-verbal sunt cele mai bune metode de a educa, de a-i învăţa pe oameni să nu mai arunce gunoaiele la voia întâmplării. Le mulţumesc tuturor celor care participă la această campanie a noastră de a încerca să avem drumurile curate”, a mai transmis Ion Tudor.

Vizualizări: 785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: